Innovaatio - Turvallisuus
Opel-innovaatio - FlexFix®

Kiinnitä pyöräsi FlexFix®-telineellä

Tämä täysin integroitu pyörätelinejärjestelmä liukuu ulos takapuskurista.

Aja ja matkusta joustavasti
Opel-innovaatio - Tietoviihdejärjestelmä

Tietoviihdejärjestelmä

Viihdy ja pidä yhteyksiä yllä, mutta älä eksy.

Integroidun tietoviihdejärjestelmän mukavuus
Opel-innovaatio - Sähköautoilu

Sähköautoilu

Koe autoilun tulevaisuus: mullistavia autoja, joiden sähkömoottorilla voi ajaa ilman kompromisseja.

Lue lisää

TURVALLISUUS.

Ei ihme, että Astra ja uusi Insignia saivat parhaat pisteet Euro NCAP -turvallisuustestissä. Opel-autoissa on kattava valikoima passiivisia turvallisuusominaisuuksia, jotka takaavat parhaan mahdollisen suojauksen onnettomuustilanteessa. Aktiiviset turvallisuusvarusteet pyrkivät estämään onnettomuudet varoittamalla kuljettajaa mahdollisista vaaroista ja auttamalla ylläpitämään vakautta.

Opel-innovaatio - AFL+

Sopeutuvat ajovalot turvallisemman näkyvyyden puolesta pimeällä

Kuvittele ajovalot, joiden valokuvio ja voimakkuus muuttuvat sijaintisi, sään ja nopeutesi mukaan. Opelin edistyksellinen sopeutuva ajovalojärjestelmä (AFL+) tekee pimeänajosta turvallisempaa ja rennompaa parantamalla näkyvyyttä kaarteissa. Tämä alan johtava ajovalojärjestelmä valitsee automaattisesti tilanteen mukaisen valokuvion yhdeksästä eri vaihtoehdosta, jotka tuottavat kaikissa ajotilanteissa parhaan mahdollisen valaistuksen häikäisemättä muita kuljettajia. Tämän ansiosta se lisää turvallisuutta ja vähentää ajostressiä.

 

AFL+


Opel-innovaatio - Opel Eye

Opel Eye lukee tietä

Innovatiivinen Opel Eye parantaa ajoturvallisuutta ja vähentää stressiä, ja sen avulla kuljettaja voi välttää kalliit ylinopeussakot. Tuulilasin ja taustapeilin välissä oleva Opel Eye -kamera auttaa kuljettajaa neljä eri tavalla: tunnistamalla liikennemerkit ja varoittamalla kaistalta poistumisesta, törmäyshälytys ja turvaväli-ilmaisin.

 

Opel Eye


Enlarge

Sivun katvealueen hälytin

Sivun katvealueen hälytin valvoo antureiden avulla niitä tien osia, joita kuljettaja ei näe, ja vilkuttaa varoitusta sivupeilissä, jos katvealueelle tulee ajoneuvo. Jos kytket vilkun, kun aiot vaihtaa kaistaa sille puolelle, jolla katvealueella oleva ajoneuvo on, SBSA antaa varoitusäänen.

 

Sivun katvealueen hälytin


Enlarge

Vakionopeussäädin ja nopeusrajoitin

Ylinopeussakot voivat olla ikävä yllätys. Nopeusrajoitustoiminnolla varustettu vakionopeussäädin auttaa välttämään ne. Nopeusrajoittimen avulla voi asettaa minkä tahansa enimmäisnopeuden 25 km/h:sta alkaen. Se pitää nopeuden varmasti nopeusrajoituksen rajoissa, myös jarrutuksen tai nopeuden hidastamisen jälkeen. Nopeutta voi nostaa helposti painamalla kaasupolkimen pohjaan.

 

Vakionopeussäädin ja nopeusrajoitin


Enlarge

Mukautuva vakionopeussäädin (ACC)

Tutka-anturi ylläpitää kaasua ja jarruja käyttämällä ajonopeutta ja valittua turvaväliä edellä ajavaan autoon. Turvaväliä edellä ajavaan ajoneuvoon voi säätää ohjauspyörän säätimellä.

 

ACC ja FCA


Enlarge

Liikennetunnistin (RCTA)

RCTA havaitsee sivuille keilaavan tutkan avullalähestyvät autot, joita kuljettaja ei näe peruuttaessaan. Tutkan toimintasäde on jopa 20 metriä. Kun se havaitsee lähestyvän ajoneuvon, se näyttää varoitusmerkin takakameran näytön vasemmassa tai oikeassa reunassa, ja samalta puolelta kuuluu varoitusääni. Nyt peruuttaminen sujuu stressittömästi eteenpäin katsoen.


Enlarge

Kaistanvaihtohälytin (LCA)

Nopeaa vauhtia takaa lähestyvät ajoneuvot voivat olla erittäin vaarallisia, etenkin kuljettajan vaihtaessa kaistaa ohittaakseen tai liittyäkseen liikennevirtaan. Tutka, jonka toimintasäde on noin 70 metriä taaksepäin, havaitsee joko vasemmalla tai oikealla rinnakkaisella kaistalla lähestyvät ajoneuvot ja varoittaa niistä varoitusmerkillä saman puolen sivupeilissä.


Enlarge

Sivun katvealueen hälytin (SBZA)

Törmäysvaara on aina olemassa kaksi- tai kolmikaistaisilla moottoriteillä ja kaupunkiliikenteessä. Tutkaan perustuva liikennetunnistin valvoo sivun kriittistä 3,5–5 metrin katvealuetta, joka ei yleensä näy sivupeileistä. Aivan kuten kaistavahti, se varoittaa sivupeiliin tulevalla varoitusmerkillä.


Enlarge

Edistyksellinen pysäköintiavustin tekee pysäköimisestä helppoa

Edistyksellinen pysäköintiavustin havaitsee etu- ja taka-antureillaan sopivan pysäköintipaikan ja opastaa sinut siihen keskusnäytön visuaalisilla ohjeilla. Järjestelmä käynnistetään painonapilla. Se on tietokoneohjattu ja havaitsee myös esteet. Ohjauskulmat ja suunta näytetään sekä tekstinä että kuvina. Tuloksena on täydellinen taskupysäköinti myös ahtaissa tiloissa.


Enlarge

SAFETEC® – Yleinen turvallisuus

Opel on kehittänyt kokonaisvaltaisen lähestymistavan turvallisuuteen. Kaikki aktiiviset ja passiiviset turvallisuusjärjestelmät, jotka osaltaan vähentävät vaaroja ajaessa, on koottu yhden otsikon alle: SAFETEC®. Tulos on kaikkien autossa olijoiden kattava ja tehokas suojaus.

 

SAFETEC®


Enlarge

Pysäköinti ei voisi olla helpompaa

Anna ADAMin pysäköidä puolestasi! Kun sopiva paikka on löytynyt, pidät vain kätesi ohjauspyörällä, ja ADAM kertoo, koska sinun pitää kiihdyttää, koska jarruttaa ja koska vaihtaa vaihdetta siten, että pysäköit aina täydellisesti ilman stressiä.