Design - The Opel design language
Opel | Käyttöliittymä ja tietoviihdejärjestelmä

Käyttöliittymä ja tietoviihdejärjestelmä

Edistyksellistä ja hyödyllistä aputeknologiaa selkeässä ja helppokäyttöisessä muodossa.

Auto kohtaa älypuhelimen
Opel – Intohimo innovaatioihin

Innovaatio

Lue, miten Opelin innovatiivisesta hengestä on monin tavoin hyötyä sinulle.

Astu uusien ratkaisujen maailmaan
Opel – älykästä autoilua

Kestävä kehitys

Ympäristöä suojelevat ja polttoainetta säästävät tekniikat.

Miten Opel voi pienentää hiilijalanjälkeäsi?
Opelin konseptiautot

Konseptiautot

Näe tulevaisuuden uudet muodot.

Tutki unelmaa.

VEISTOKSELLINEN TAITEELLISUUS
YHDISTETTYNÄ SAKSALAISEEN TARKKUUTEEN.

Jokainen haluaa nähdä ja tuntea käyttämänsä auton laadun. Siksi Opel haluaa ehdottomasti tehdä jokaisen auton jokaisen yksityiskohdan muodoltaan ja toiminnaltaan täydellisiksi. Tämä on Opelin uuden muotokielen perusolemus, joka on ilmaistu motossa "veistoksellinen taiteellisuus yhdistettynä saksalaiseen tarkkuuteen".

 

Uusi muotokieli rakentuu Opelin menestyksekkään muotoilun historialle. Opel oli ensimmäinen eurooppalainen autonvalmistaja, joka suunnitteli ja esitteli konseptiautoja. Ensimmäinen konseptiauto oli Experimental GT vuonna 1965. Yhtiön juurilla Rüsselsheimissa sijaitseva European Design Center -muotoilukeskus tuo yhteen Opelin kolme suunnitteluryhmää, ulkopuolen, sisätilojen ja edistyksellisen muotoilun ryhmät, jotka voivat tehdä yhteistyötä yhtiön parhaiden insinöörien kanssa. Näin voidaan hyödyntää synergiaedut parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt tässä kasvavassa muotoilutoimessa Rüsselsheimissa työskentelee noin 350 ihmistä.

 

Ulkopuolen muotoilustudiossa innovatiiviset ideat muuttuvat kaksiulotteisiksi luonnoksiksi ja sitten nopeasti kolmiulotteiseen muotoon mallintajien tietokoneilla. Useimmilla kilpailijoilla mallinnusryhmä toimii teknisen suunnittelun osastolla, kun taas Opelilla se toimii muotoiluosastolla, mikä on merkittävä etu Opelille.

 

Sisätilojen muotoilustudion työntekijät tekevät tiivistä yhteistyötä ulkopuolen muotoiluryhmän ja teknisen suunnitteluryhmän kanssa. Sisätilojen muotoilustudio huolehtii matkustamon väreistä ja verhoilusta, osista ja yleisestä laadusta ja ulkoasusta.

 

Edistyksellisen muotoilun osasto katsoo pitkälle tulevaisuuteen (yli neljän vuoden päähän). Tällä osastolla kehitetään konseptiautoja ja testataan edistyksellisen muotoilun toteutuksia. Esimerkiksi Merivan ovet toteutettiin edistyksellisen muotoilun osastolla.

 

Enlarge

Ulkopuolen muotoilu

Emme arkaile näkyä! Määrittelemällä muotoilusanastomme uudelleen olemme onnistuneet lisäämään entistäkin enemmän tunnetta Opel-merkkiin. Autojen jännittävä tekninen kehitys ja suorituskyky ilmaistaan rohkeasti veistetyissä ja sulavissa muodoissa, joita korostetaan terävin, leikkaavin linjoin.


Ainutlaatuiset muotoiluominaisuudet, kuten siiven ja veitsenterän muodot, korostavat autojen dynaamista luonnetta. Lopputulos on voimakas ja urheilullinen, mutta kuitenkin hyvin tyylikäs ja siro.


Enlarge

Sisätilojen muotoilu

Panostamme sisätilojen muotoiluun enemmän kuin koskaan ennen ja nostamme yksityiskohdat, kuten värit, materiaalit ja viimeistelyn uusille tunteen ja laadun tasoille. Ilmeikkäitä ulkopuolen muotoilun elementtejä jatketaan tyylikkäässä, kaarevassa ohjaamossa.

Ohjaamossa voi kokea huolellisesti suunniteltua ergonomiaa ja laadukkaita materiaaleja, jotka ovat miellyttäviä koskettaa ja pysyvät uuden näköisinä vuosia. Teräviä reunoja ei ole, vain täydellisiä liitoksia. Jokainen pienikin yksityiskohta on harkittu tarkkaan niin, että siitä voi nauttia vuosia.


Opelin muotoilu - Virstanpylväitä

Virstanpylväitä

"Automerkki voi voittaa puolelleen asiakkaita ja heidän merkkiuskollisuutensa – yli 110 vuoden ajan – muodostamalla vahvoja tunnesiteitä," sanoo Opelin/Vauxhallin muotoiluosaston varajohtaja Mark Adams. Opelin ensimmäinen muotoilukeskus perustettiin Rüsselsheimissa 1930-luvulla. Sittemmin Opel on tullut tunnetuksi hyvin muotoiltujen ja innovatiivista tekniikkaa sisältävien autojen luojana. Seuraavassa on esimerkkejä merkittävimmistä muotoiluratkaisuista.