Opelin uuden kaupunkimaasturin Opel Grandland X:n kuvat julkistettu

19.4.2017

Opelilta tulee ensi syksynä markkinoille dynaaminen kaupunkimaasturi Opel Grandland X. Kasvavaan markkinasegmenttiin sijoittuva uutuus on sporttisen linjakas ja tarjoaa niin matkustajille kuin matkatavaroille avarat tilat. Opelin X-perheen kolmas jäsen on varustettu muun muassa monilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä.

 

Sporttinen luonne, maasturimainen ulkonäkö ja korotetun ajoasennon tarjoama hyvä näkyvyys – siinä eväät menestyksekkäälle kaupunkimaasturille. Syksyllä Opel-mallistoon saapuva täysin uusi Opel Grandland X on kaikkea tätä. Grandland X sijoittuu jatkuvasti kasvavaan SUV-segmenttiin, joka on Euroopan tasolla kasvanut vuoden 2010 seitsemästä prosentista peräti 20 prosenttiin. Uutuus esitellään virallisesti Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä syyskuussa.

 

Pituudeltaan 4477 mm mittainen Grandland X tarjoaa avarat tilat. Malli on 1844 mm leveä ja 1636 mm korkea. Lyhyet ylitykset, lihaksikas muotoilu ja valinnainen kaksivärisyys takaavat persoonallisen ulkonäön. Akseliväliltään 2675 mm pituisessa Grandland X:ssa on erinomaiset tilat viidelle hengelle. Tavaratila on kasvatettavissa 514 litrasta peräti 1652 litraan. Näiden mittojen myötä Opel Grandland X on yksi tilavimmista kompakteista kaupunkimaastureista.

 

Syksyllä myyntiin tuleva Grandland X on 20 senttiä sisaruksiaan, Crossland X:ää ja Mokka X:ää pidempi. Samalla uutuus täydentää Opelin jo entuudestaan kattavaa mallistoa.

 

“Tyylikäs tulokas Opel Grandland X on valmiina ottamaan osansa kompaktien katumaasturien luokasta. Sen nimi edustaa seikkailua, itsenäisyyttä ja yltäkylläisyyttä. Sporttisesti muotoiltu Grandland X näyttää fantastiselta ja innostaa varmasti uusia asiakkaita Opel-brandin pariin. Maasturimaisen luonteensa lisäksi Grandland X:ssä on huipputeknologiaa, joka tekee siitä sekä turvallisemman että hauskemman”, sanoo Opelin pääjohtaja Dr. Karl-Thomas Neumann.

 

Opel Grandland X:n kattavaan varustevalikoimaan kuuluu erilaisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuten esimerkiksi älykäs vakionopeudensäädin jalankulkijan varoituksella ja automaattisella hätäjarrutustoiminnolla, kuljettajan vireystilan valvonta, älykäs pysäköintiavustin ja 360-asteen näkymän tarjoava kamerajärjestelmä. Kuljettajaa hemmotellaan lisäksi AGR-sertifioiduilla terveysistuimilla ja lämmitettävällä ohjauspyörällä. Sekä etu- että takaistuimet ovat lämmitettävät ja tavaratilan luukku aukeaa Astra Sports Tourerista tutulla tavalla jalkaa heilauttamalla. Grandland X:ään on saatavilla myös viimeisemmän sukupolven IntelliLink-tietoviihdejärjestelmä ja henkilökohtainen palveluavustaja Opel OnStar.