Innovatiivisen Opel Combo Lifen ensimmäiset kuvat julki

19.2.2018

Täysin uusi viidennen sukupolven Combo on täydellinen perheauto uudella arkkitehtuurilla. Uutuudesta on tarjolla sekä pitkä että lyhyt malli, molemmat saatavana viisi- tai seitsemänpaikkaisena. Tavaratilaa on vähintään 597 litraa ja enimmillään 2 693 litraa. Opeleille tyypilliseen tapaan uutuudessa on useita kuljettajaa avustavia järjestelmiä ja huippuluokan näkyvyyttä, kiitos tuulilasin heijastusnäytön ja 180 asteen näkymän tarjoavan takakameran.

 

Opel jatkaa uusien mallien vyörytystä esittelemällä todellisen monikäyttöauton Opel Combo Lifen. Se on tilava, erittäin käytännöllinen ja varustettu yhdellä tai kahdella sivuliukuovella takana ja saatavana lyhyenä (4,40 m) tai pitkänä (4,75 m) versiona sekä viisi- tai seitsemänpaikkaisena. Combo Lifessa on Opelin muista malleista tuttuja teknologioita ja avustinjärjestelmiä kuten kuljettajan vireystilan valvonta, takakamera 180 asteen lintuperspektiivinäkymällä, heijastusnäyttö, IntelliGrip sekä mukavuusvarusteita kuten istuimien ja ohjauspyörän lämmitys. Kaiken lisäksi uusi Opel Combo Life miellyttää silmää rohkealla muotoilullaan ja vankalla olemuksellaan. Viidennen sukupolven Combo perustuu täysin uudelle arkkitehtuurille, joka asettaa matkustajien toiveet, mukavuuden ja turvallisuuden etusijalle.

 

”Uusi Opel Combo on tärkeä osa tuotevalikoimamme uudistusta. Uusin tulokkaamme kiinnostaa varmasti perheitä monikäyttöisyydellään ja tiloillaan, jotka on yhdistetty uusimpiin kuljettajan avustinjärjestelmiin turvallisen ja nautittavan ajokokemuksen varmistamiseksi”, sanoi Opelin pääjohtaja Michael Lohscheller. ”Tällä autolla on valtava potentiaali kasvattaa brändiä ja se antaa meille tilaisuuden valloittaa tärkeä pienten tila-autojen segmentti uusin voimin.”

 

Tilava, mukava ja monikäyttöinen

Uusi Opel Combo on saatavana 4,4 metrin pituisena vakiomallina tai 35 cm pitempänä, jossa on kaksi liukuovea takaistuimelle vakiona. Molempien mallien korkeus on 1,8 metriä ja molemmat ovat saatavana sekä 5- että 7-paikkaisina, varmistaen suurellekin perheelle lemmikkeineen tilavan ja mukavan matkanteon.

 

Viisipaikkaisen vakiomallin tavaratila on pienimmillään 597 litraa1, jonka ansiosta kaikki matkustajat, lemmikit mukaan lukien, saavat lempilelunsa ja -huopansa mukaan lomalle. Vieläkin enemmän tilaa tarvitseville on pitemmässä mallissa 850 litran tavaratila.

 

Combo Life on paljon muutakin kuin tilava ja mukava perheauto. Se toimii myös pienenä pakettiautona. Takaistuimet alas taitettuna vakiomallin tavaratila enemmän kuin kolminkertaistuu 2 126 litraan2, jossa kulkevat leiriytymisvarusteet, polkupyörät tai muut kookkaat esineet paikasta toiseen vaivatta. Combo Lifen pitkä malli tarjoaa jälleen enemmän tilaa takaistuimet alas taitettuna. Tässä muodossa sen tavaratila on valtava 2 693 litraa.

 

Matkustajan etuistuin taittuu samaan tasoon takaistuimien kanssa, pidentäen tavaratilaa riittäväksi surffilaudoille tai osina pakatuille huonekaluille. Suunnittelijat varmistivat myös, että tavaroiden ja takaluukun väliin joskus jäävä ärsyttävä väli voidaan hyödyntää valinnaisen, takaluukkuun integroidun, avattavan ikkunan avulla, jollainen on totuttu näkemään vain kalliissa SUV-malleissa.

 

Molempien mallien takaistuinvaihtoehdot palvelevat myös erilaisia tarpeita. Valittavana on 60/40-jaettu toisen rivin istuin vakiona tai valinnaisesti kolme erillisistuinta, jotka voidaan taittaa helposti tavaratilasta3. Molemmissa istuinmalleissa on jokaisella paikalla omat Isofix-lastenistuinkiinnikkeensä kolmen lastenistuimen kiinnittämiseksi, mikä on harvinaista. Lisäksi jokaisessa istuimessa on yläkiinnityshihnan kiinnike lastenistuimen eteenpäin suuntautuvan liikkeen rajoittamiseksi etutörmäyksessä, mikä pienentää loukkaantumisriskiä. Kulku matkustamoon on helppoa liukuovien kautta.

 

Takaistuimen matkustajat voivat nauttia mahtavasta näköalasta taivaalle valinnaisesta panoraamalasikatosta. Auringonpaisteen ollessa liian voimakas matkustajien makuun voidaan sähkökäyttöinen kaihdin sulkea kattokonsolin kytkimellä. Panoraamalasikatto laajentaa myös tilan tuntua ja luo miellyttävän, valoisan ympäristön.

 

1 Takaistuimen yläreunasta mitattuna.

2 Kattoon asti mitattuna.

3 Saatavana 2019 alkaen

 

Paras ystävä matkalle

Combo Lifen säilytystilat vastaavat auton monikäyttöisyyttä ja ovat luokkansa kärkeä. Keskikonsolin tilavaan lokeroon sopii mitä tahansa 1,5 litran pullosta älypuhelimeen tai lompakosta tablettiin. Etu- ja takaovissa on lisäksi kookkaat lokerot matkustajien tavaroille. Takaistuimen matkustajien tabletit ovat turvassa etuistuimien selkänojissa olevissa lokeroissa ja kuljettaja sekä etuistuimen matkustaja voivat käyttää ylempää tai alempaa lokeroa. Ylempi lokero on kokonsa puolesta ihanteellinen suuremmille esineille kattoon asennetun matkustajan etuturvatyynyn ansiosta.

 

Valinnaisella panoraamalasikatolla tilatussa Opel Combossa on auton keskellä hylly, jossa on vakiovarusteena LED-valot. Lisäksi tähän varustukseen kuuluu kookas 36 litran säilytyslaatikko, joka on asennettu tavaratilaan hattuhyllyn päälle. Se mahdollistaa normaalisti käyttämättä jäävän tilan järkevän käytön, haittaamatta näkyvyyttä taustapeilistä taaksepäin. Säilytyslaatikko on ihanteellinen vaatteille, kirjoille tai pienille leluille. Se voidaan kuormata takaa takaluukun ollessa avoinna tai valinnaisen avattavan takaluukun ikkunan kautta, ja sisältöön pääsee käsiksi auton sisältä laatikon etuseinässä olevien kahden liukuluukun kautta.