Contents inside this Slide Collection are only authorable inside of this page.

You must add a Slide component for each slide that you want within a Multimedia Scroller on this template first.

After adding a Slide component, you can then add additional components to the parsys of the Slide component.


AUTOMAATTINEN HÄTÄJARRUTUS.

Automaattinen hätäjarrutus1 ja jalankulkijoiden havaitsemistoiminto varoittaa törmäysvaarasta jalankulkijaan tai toiseen ajoneuvoon2. Jos kuljettaja ei toimi, auto jarruttaa automaattisesti.

 

1Valinnainen.

2Toimii automaattisesti 5–85 km/h:n nopeuksilla. 0–30 km/h:n nopeuksilla törmäysvoiman alennusvaikutus on 0,9 g. 30–140 km/h:n nopeuksilla järjestelmä alentaa nopeutta enintään 22 km/h. Tätä kynnysarvoa suuremmilla nopeuksilla kuljettajan täytyy jarruttaa itse vähentääkseen nopeutta. Automaattisen hätäjarrutuksen ja jalankulkijoiden havaitsemistoiminnon (AEBPD) toimintanopeusalue määräytyy havaitun esteen mukaan (liikkuva kohde: 5–85 km/h; kiinteä este: 5–80 km/h; jalankulkija: 5–60 km/h). Opelin kuljettajan apujärjestelmien tarkoitus on tukea kuljettajaa järjestelmän rajoitteiden puitteissa. Ajaminen on aina kuljettajan vastuulla.

LUE LISÄÄ NÄYTÄ VÄHEMMÄN

AINA OIKEALLA KAISTALLA.

Kaistavahti1  varoittaa kuljettajaa kaistalta poistumisen varoituksella ja korjaa suuntaa hieman, jos Combo alkaa odottamatta ajautua kaistan laidasta toiseen.

 

1Valinnainen.

LUE LISÄÄ NÄYTÄ VÄHEMMÄN

NOPEUS ÄLYKKÄÄSTI.

Nopeusrajoitusmerkkien tunnistusjärjestelmä1 lukee liikennemerkkejä ja tunnistaa nopeusrajoitusalueet ja kehottaa kuljettajaa mukauttamaan nopeuden niiden mukaan.

 

1Valinnainen

PIDÄ TURVAVÄLI.

Mukautuva vakionopeudensäädin1 tekee ajosta turvallista ja rentoa, sillä se pitää nopeutesi halutussa nopeudessa välillä 30–160 km/h ja jarruttaa tai kiihdyttää tarpeen mukaan, jotta etäisyys edellä ajavaan ajoneuvoon pysyy vakiona.

 

1 Valinnainen
LUE LISÄÄ NÄYTÄ VÄHEMMÄN

TURVALLISUUS PÄÄOSASSA.

Neljä turvatyynyä eli kuljettajan, etumatkustajan ja sivuturvatyynyt1, tarjoavat erinomaista turvaa sinulle ja kyydissäsi oleville matkustajille liikenteessä.

 

1Valinnainen

PYSY VIREÄNÄ RATISSA.

Kuljettajan vireystilahälytys1 analysoi ajokäyttäytymistä ja etsii merkkejä kuljettajan väsymisestä. Varoitusten sarja kehottaa kuljettajaa tarttumaan toimeen.

 

1 Varoitusääni varoittaa kuljettajaa, kun hän on ajanut kahden tunnin ajan yli 65 km/h:n nopeudella. Samanaikaisesti järjestelmä laskee tarkkaavaisuuden herpaantumisen tasoa käyttäen perusteena kuljettajan ajokäyttäytymistä, kuten kykyä pysyä kaistalla. Jos järjestelmä havaitsee vaarallista ajokäyttäytymistä, se antaa sarjan hälytyksiä, joiden äänenvoimakkuus nousee portaittain. Hälytysäänien tarkoitus on varoittaa kuljettajaa ja saada tämä toimimaan. Herpaantumisen taso laskee kymmenen minuutin turvallisen ajon jälkeen. Laskenta loppuu, kun auton nopeus putoaa alle 65 km/h:n. 
LUE LISÄÄ NÄYTÄ VÄHEMMÄN

KYLKISUOJAUS.

Kylkisuojaus1-järjestelmässä on 12 anturia, jotka varoittavat tietoviihdejärjestelmän näytössä näkyvin visuaalisin merkein ja äänimerkein esteistä, jotka eivät välttämättä näy hitaissa käännöksissä.

 

1Valinnainen

 

1Varoitusääni varoittaa kuljettajaa, kun hän on ajanut kahden tunnin ajan yli 65 km/h:n nopeudella. Samanaikaisesti järjestelmä laskee tarkkaavaisuuden herpaantumisen tasoa käyttäen perusteena kuljettajan ajokäyttäytymistä, kuten kykyä pysyä kaistalla. Jos järjestelmä havaitsee vaarallista ajokäyttäytymistä, se antaa sarjan hälytyksiä, joiden äänenvoimakkuus nousee portaittain. Hälytysäänien tarkoitus on varoittaa kuljettajaa ja saada tämä toimimaan. Herpaantumisen taso laskee kymmenen minuutin turvallisen ajon jälkeen. Laskenta loppuu, kun auton nopeus putoaa alle 65 km/h:n. 

LUE LISÄÄ NÄYTÄ VÄHEMMÄN