Turvallisuus ja innovaatiot
Aina oikealla kaistalla

Kaistavahti1 varoittaa kuljettajaa kaistalta poistumisen varoituksella ja korjaa suuntaa hieman, jos Combo alkaa odottamatta ajautua kaistan laidasta toiseen.

 

1Valinnainen.

 
Nopeus älykkäästi

Nopeusrajoitusmerkkien tunnistusjärjestelmä1 lukee liikennemerkkejä ja tunnistaa nopeusrajoitusalueet ja kehottaa kuljettajaa mukauttamaan nopeuden niiden mukaan.

 

1Valinnainen

 
Pidä turvaväli

Mukautuva vakionopeudensäädin1 tekee ajosta turvallista ja rentoa, sillä se pitää nopeutesi halutussa nopeudessa välillä 30–160 km/h ja jarruttaa tai kiihdyttää tarpeen mukaan, jotta etäisyys edellä ajavaan ajoneuvoon pysyy vakiona.

 

1Valinnainen

 
Automaattinen hätäjarrutus
Automaattinen hätäjarrutus1 ja jalankulkijoiden havaitsemistoiminto varoittaa törmäysvaarasta jalankulkijaan tai toiseen ajoneuvoon2. Jos kuljettaja ei toimi, auto jarruttaa automaattisesti. 

1Valinnainen.

2Toimii automaattisesti 5–85 km/h:n nopeuksilla. 0–30 km/h:n nopeuksilla törmäysvoiman alennusvaikutus on 0,9 g. 30–140 km/h:n nopeuksilla järjestelmä alentaa nopeutta enintään 22 km/h. Tätä kynnysarvoa suuremmilla nopeuksilla kuljettajan täytyy jarruttaa itse vähentääkseen nopeutta. Automaattisen hätäjarrutuksen ja jalankulkijoiden havaitsemistoiminnon (AEBPD) toimintanopeusalue määräytyy havaitun esteen mukaan (liikkuva kohde: 5–85 km/h; kiinteä este: 5–80 km/h; jalankulkija: 5–60 km/h). Opelin kuljettajan apujärjestelmien tarkoitus on tukea kuljettajaa järjestelmän rajoitteiden puitteissa. Ajaminen on aina kuljettajan vastuulla.

 

Turvallisuus pääosassa

Neljä turvatyynyä eli kuljettajan, etumatkustajan ja sivuturvatyynyt1, tarjoavat erinomaista turvaa sinulle ja kyydissäsi oleville matkustajille liikenteessä.

 

1Valinnainen

 
Pysy vireänä ratissa
Kuljettajan vireystilahälytys1 analysoi ajokäyttäytymistä ja etsii merkkejä kuljettajan väsymisestä. Varoitusten sarja kehottaa kuljettajaa tarttumaan toimeen. 
1Varoitusääni varoittaa kuljettajaa, kun hän on ajanut kahden tunnin ajan yli 65 km/h:n nopeudella. Samanaikaisesti järjestelmä laskee tarkkaavaisuuden herpaantumisen tasoa käyttäen perusteena kuljettajan ajokäyttäytymistä, kuten kykyä pysyä kaistalla. Jos järjestelmä havaitsee vaarallista ajokäyttäytymistä, se antaa sarjan hälytyksiä, joiden äänenvoimakkuus nousee portaittain. Hälytysäänien tarkoitus on varoittaa kuljettajaa ja saada tämä toimimaan. Herpaantumisen taso laskee kymmenen minuutin turvallisen ajon jälkeen. Laskenta loppuu, kun auton nopeus putoaa alle 65 km/h:n. 
Kylkisuojaus

Kylkisuojaus1-järjestelmässä on 12 anturia, jotka varoittavat tietoviihdejärjestelmän näytössä näkyvin visuaalisin merkein ja äänimerkein esteistä, jotka eivät välttämättä näy hitaissa käännöksissä.

 

1Valinnainen

 
Katso taakse päätä kääntämättä

Peruutuskamera1 näyttää auton ympäristön 8" kosketusnäytössä. Virtuaaliset opasteet tekevät peruuttamisesta turvallista ja helppoa. 

 

1Valinnainen

 
Ei enää kylmiä käsiä

Kylmällä ilmalla istuinlämmityksen ja lämmitettävän ohjauspyörän1 ansiosta Combo pitää olon mukavana vuodenajasta riippumatta.

 

1Valinnainen

 
Katse tiessä

Ohjauspyörän takana olevalla tuulilasinäytöllä1 näkyy tärkeitä tietoja, kuten nopeus, navigaattorin tiedot ja kuljettajan vireystilan hälytys. Näytön ansiosta kuljettajan ei tarvitse irrottaa katsettaan tiestä.

 

1Valinnainen

 
Pito hallussa

Älykäs IntelliGrip1-järjestelmä sopeutuu liukkaisiin olosuhteisiin, esimerkiksi ajettaessa kuraisessa maastossa, hiekalla tai lumella, ja siinä on käytettävissä viisi erilaista ajotilaa.

 

1Valinnainen