KATUMAASTURIT: MITÄ EDUT OVAT?

Opel Crossland X, takanäkymä

Katumaastureiden suosion kasvu jatkuu useista syistä. Syitä ovat muun muassa upea muotoilu, rouhea dynaamisuus ja korkeampi ajoasento, joka tarjoaa erinomaisen näkyvyyden. Tämän autoluokan vetovoima on kaikkialla niin moninainen, että sitä on vaikea tiivistää yhteen lauseeseen. Siksi varasimme aikaa kartoittaaksemme kaikki katumaasturin edut.

Täydellinen monikäyttöauto.

Lähes koko maailma rakastaa katumaastureita – se ei voi olla sattumaa. Miksi siis juuri tämä autotyyppi vetoaa nuoriin aikuisiin ja pienten lasten äiteihin? Johtuuko vetovoima useiden katumaastureiden tarjoamasta urheilullisesta muotoilusta, lujatekoisuudesta vai tilavuudesta? Itse asiassa se johtuu näistä kaikista. Katumaasturit sopivat yhtä hyvin kaupunkiin kuin moottoriteille , mikä tekee niistä jokapäiväisen elämän tarpeita palvelevan täydellisen monikäyttöauton.

Kyse ei tietenkään ole vain kuljettajien tarpeisiin vastaamisesta – tosiasia on, että katumaasturit ovat vetoavia myös ulkoasunsa puolesta. Ne näyttävät hyvältä – ja Opelin uusi Crossland X on siitä erinomainen esimerkki, sillä siinä yhdistyvät moderni, upea muotoilu ja luokan johtavat innovaatiot ja monikäyttöisyys. Tämä crossover vastaa täydellisesti omiin tai perheesi tarpeisiin ja toiveisiin.

Opel Crossland X, tavaratila, lähikuva

Tilan tarjoamat edut.

Katumaasturit tarjoavat lukuisia mielenkiintoisia tai ainutlaatuisia etuja – esimerkiksi korotettu istuma-asento, joka ei vain helpota autoon kulkua, vaan tarjoaa myös kuljettajalle paremman näkyvyyden tielle ja edellä olevaan liikenteeseen. Tämä puolestaan voi vähentää stressiä ja lisätä ajomukavuutta.

Toinen etu on katumaastureiden korkea maavara, jonka ansiosta kuoppainenkaan maasto ei ole ongelma. Opel Mokka X on malliesimerkki tästä monikäyttöisyydestä. Mukautuvan nelivetojärjestelmän ansiosta kuljettaja pääsee nauttimaan erinomaisesta pidosta myös märällä kelillä. Se parantaa turvallisuutta ja saa kuljettajan tuntemaan auton olevan paremmin hänen hallinnassaan tien päällä.

Parempi turvallisuus auton sisällä ja sen ulkopuolella.

Turvallisuus ennen kaikkea. Tämä liikenteen perussääntö pätee tietenkin myös katumaastureihin. Nämä vahvat autot on suunniteltu pitämään matkustajat aina turvassa. Pienempiin tai matalampiin autoihin verrattuna suuremman kokoonpainumisvyöhykkeen merkitys matkustajien turvaamisessa onnettomuustilanteessa on ratkaiseva1.

 

Se parantaa myös jalankulkijoiden turvallisuutta muassa automaattisen jalankulkijoiden havaitsemistoiminnon kaltaisten teknisten innovaatioiden ansiosta. Uudessa Opel Grandland X:ssä on useita tällaisia innovaatioita.

Entä mitä haittoja on?

Katumaasturilla ajamisessa on toki myös haittapuolia. Katumaastureiden arvo säilyy hyvin ja siksi ne ovat houkuttelevia kohteita autovarkaille2. – Vuonna 2013 kaikki kahdeksan viidestätoista useimmin varastetuista malleista kuuluivat katumaasturiluokkaan, ja tämä suuntaus on jatkunut. Kehittynyt turvallisuus ja seurantateknologiat, kuten varkaudenestojärjestelmät, voivat auttaa kompensoimaan tämän riskin.

Opel-omistajien ei tarvitse olla huolissaan: jos katumaasturisi varastetaan, OnStarin varastetun auton palvelu pystyy paikantamaan auton ja deaktivoimaan virtalukon, jotta poliisi voi palauttaa varastetun auton oikealle omistajalleen.

1 Lähde: http://www.n-tv.de/auto/Studie-zu-Todesrisiko-in-Autos-ueberrascht-article14429561.html
2 Lähde: http://www.gdv.de/2016/10/autodiebstahl-2015-alle-zahlen-auf-einen-blick-2/
2 Lähde: http://www.autozeitung.de/auto-geklaut-diebstahlstatistik-136469.html#

Previous
 • Opel, Grandland X, ulkopuoli, etunäkymä

  GRANDLAND X

  Tervetuloa takaisin, seikkailu! Grandland X:ssä on urheilullinen muotoilu, huipputeknologiaa ja IntelliGrip-luistonestojärjestelmä, joka tuottaa maksimaalisen pidon kaikissa olosuhteissa ja kaikilla alustoilla.

 • Opel Mokka X, ulkopuoli, etunäkymä

  MOKKA X

  Täydellinen katumaasturi kaupunkiin ja maanteille – dynaamisessa Mokka X:ssä on kompakti muotoilu ja neliveto, jotka tekevät siitä äärimmäisen monikäyttöisen.

 • Opel, Crossland X, ulkopuoli, etunäkymä

  CROSSLAND X

  Juuri oikea crossover sinulle: Modernin katumaasturimuotoilunsa, taloudellisten moottoreidensa ja luokkansa suurimman tavaratilansa ansiosta Crossland X sopii täydellisesti elämäntyyliisi.

 • Opel, Adam Rocks, ulkopuoli, etunäkymä

  ADAM ROCKS

  Minimaalinen crossover, maksamaalisesti ajamisen hauskuutta: ADAM Rocks on kaupunkiseikkailujen mestari vankan crossover-muotoilunsa ja vähemmän tasaisia teitä varten korotetun alustansa ansiosta.

  Lue lisää
 • Opel, Karl Rocks, ulkopuoli, etunäkymä

  KARL ROCKS

  Upea ulkonäkö, rohkea luonne: Muotoilun maastoelementtien, suuren tavaratilan ja runsaan turvatekniikan puolesta KARL ROCKS on erinomainen kaupunki-crossover.

Next