SKIP TO CONTENT
Akut

OPEL-SÄHKÖAUTON AKUT.

Kaikki akkumme valmistetaan uusinta litiumioniteknologiaa käyttäen. Ne pystyvät tuottamaan pitkän toimintasäteen, koska ne ovat kooltaan kompakteja (jonka ansiosta autoon mahtuu enemmän akkuja) ja koska litiumionin kemiallinen rakenne parantaa lämmönkestävyyttä. Mitä parempi lämmönkestävyys on, sitä vähemmän energiaa tarvitaan akun jäähdyttämiseen sen optimaaliseen toimintalämpötilaan.)

Aktiivinen lämmönhallintajärjestelmä optimoi akun lämpötilan kaikissa sääoloissa.
Opelin akut eivät kärsi "muisti-ilmiöstä", joten voit ladata sähköautosi osittain niin usein kuin haluat aiheuttamatta ennenaikaista suorituskyvyn heikkenemistä.

AKUN HUOLTO.

Sinun puoleltasi huoltotoimia ei tarvita itse asiassa lainkaan. Kun sähköautosi huolletaan Opel-liikkeessä, tarkistamme akun, latausportin sekä laturi- ja kaapeliliitännät. Meiltä saat myös virallisen akkutodistuksen, joka vahvistaa akun maksimivaraustilan (eli kuinka paljon energiaa se pystyy vielä varastoimaan). Tämä todistus on erittäin tärkeä autosi jälleenmyyntiarvolle.

AKUN TAKUU.

Kaikilla Opelin sähköautoilla on kahdeksan vuoden tai 160 000 km:n akkutakuu, joka takaa vähintään 70 prosentin varauskyvyn alkuperäisestä varauskyvystä tämän ajan tai ajomatkan jälkeen. Annamme myös todistuksen akun varauskyvystä, joka vahvistaa autosi akun varauskyvyn. Siitä on hyötyä, jos myyt autosi.

AKUN KUNNOSTAMINEN.

Vialliset akut joko korvataan tai kunnostetaan korjaustarpeen perusteella. Pyrimme kunnostamaan akut aina sen ollessa mahdollista, jotta ekologinen/hiilijalanjälkemme pysyisi mahdollisimman pienenä.

KESTÄVÄ KEHITYS.

Pyrimme myös useiden muiden toimien avulla varmistamaan, että akkuohjelmamme noudattaa mahdollisimman hyvin kestävän kehityksen periaatteita. Ensimmäisen elinkaarensa jälkeen akut kunnostetaan, jotta niitä voi käyttää toissijaisena sähkövarastona. Toisen elinkaarensa jälkeen kierrätämme kaikki akkujen sisältämät jalomateriaalit.