Skip To Content
Käyttökustannukset

Aina säästötilassa

Sähkö todella kannattaa. Pääset nauttimaan pienistä kokonaiskäyttökustannuksista valtion tukien ja edullisempien huoltojen ansiosta. Pääset nauttimaan myös muista eduista, kuten maksuttomasta pysäköinnistä ja sähköautoille varatuista pysäköintiruuduista.

Älykäs sijoitus

Sähköautojen ja perinteisten polttomoottoriautojen hintojen vertaileminen ei ole helppoa. Todellisten käyttökustannusten osalta etuja on useita:  

  • Huoltokustannukset: sähköauton huoltokustannukset ovat alhaisemmat kuin polttomoottoriautoilla. Akkukäyttöisissä moottoreissa on paljon vähemmän liikkuvia osia, eikä öljynvaihtoja tarvita.
  • Edullisempi vakuutus: vakuutusyhtiöt ovat pikkuhiljaa alkaneet huomata, että sähköautoilijat ovat paitsi hyvin ympäristötietoisia, mutta ajavat myös varovaisemmin ja aiheuttavat vähemmän onnettomuuksia. Siksi vakuutusmaksut ovat alkaneet laskea. https://www.smarter-fahren.de/e-auto-kosten/
  • Kevyempi verotus: esimerkiksi Suomessa sähköautoja verotetaan huomattavasti polttomoottoriautoja kevyemmin, tai joissain tapauksissa sähköauto saattaa jopa saada verovapauden määrätyksi ajaksi
  • Maksuton pysäköinti kaupungeissa ja maksuton pääsy päästörajoitusalueille.

 

Älykäs lataaminen

Sähköauton omistaminen voi olla taloudellisempaa pitkällä aikavälillä, kun akkua lataa viisaasti. Rahaa voi säästää esimerkiksi hyödyntämällä julkisissa latauspisteissä tarjotut mahdollisuudet ladata maksutta vieraana. Jos sinulla on kotona asennettuna älylatausasema, johon on yhdistetty älylatausaseman taustapalvelu, voit helposti hallita latausta ja valita ajankohdan, jolloin lataaminen on edullisinta sähköyhtiön hinnaston mukaan, tai integroitu uusiutuviin energialähteisiin (saattaa edellyttää lisälaitteistoa). Voit myös tarjota älylatausasemaasi muiden käyttöön ja ottaa siitä maksun. Jos käytät työsuhdeautoa, sinun on helppo hallita korvauspyyntöjä kotilatauksesta työnantajallesi. Autoosi tai älylatausasemaasi liitetyillä älypuhelinsovelluksilla voit seurata ja hallita latauksia etänä. Sovellusten avulla voit aina olla varma, että lataus on tehokasta, ja saat tietoja latauksen tilasta.