SKIP TO CONTENT
Maksimoi toimintasäteesi

TEE SÄHKÖAUTOSTASI PITKÄN TOIMINTASÄTEEN TÄHTI.

Toimintasäteen pidentäminen on helppoa, jos tietää, miten sitä voi pidentää. Pienet muutokset voivat yhdessä viedä pitkälle ja tehdä autostasi pitkän matkan supertähden. Et toki voi hallita kaikkea, mutta voit usein keinoin vaikuttaa siihen, kuinka pitkälle voit ajaa. Haluatko maksimoida sähköautosi toimintasäteen? Seuraavassa on muutama tärkeä tekijä, jotka kannattaa pitää mielessä:

AJOTAPA.

Kaksi keskeistä tekijää vaikuttavat autosi toimintasäteeseen: kuinka suurella nopeudella ajat ja kuinka kovaa kiihdytät. Nyrkkisääntö on, että jos kaksinkertaistat nopeutesi, toimintasäteesi puolittuu. Ja jokainen kiihdytys kuluttaa energiaa.

Helppoja keinoja pidentää toimintasädettä:

  • Vältä kovaa jarrutusta – ellei kyseessä ole hätätilanne. Koska jarrutuksen jälkeen täytyy taas kiihdyttää.
  • Kytke Sport-tila pois käytöstä, kun sitä ei tarvita.
  • Älä kiirehdi. Aja kohtuullisella nopeudella ja vältä turhia kiihdytyksiä.
  • Moottoritiellä: yritä seurata ajoneuvoa, joka ajaa tasaisella nopeudella, esimerkiksi suurta kuorma-autoa tai asuntoautoa – turvallisella etäisyydellä tietenkin.
  • Kun suunnittelet reittiä, yritä välttää isoja, jyrkkiä mäkiä.
 

Opelin palveluihin kuuluva E-valmennustyökalu auttaa tekemään sinusta sähköautoilun asiantuntijan.

 
 

LISÄPAINO.

Autosi paino vaikuttaa suoraan toimintasäteeseen. Karsi siis kaikki ylimääräinen paino pois, ennen kuin lähdet ajamaan:

 

  • Poista lisävarusteet, joita et tarvitse.
  • Varmista, ettei takapenkillä ja tavaratilassa ole tarpeettomia tavaroita.
  • Kattotelineet ovat erinomaisia lisävarusteita, kun täytyy kuljettaa urheiluvälineitä, mutta kun niitä ei käytetä, ne vain heikentävät auton aerodynaamista tehokkuutta.

RENGASPAINE.

Auton toimintasäteen maksimoinnin kannalta on äärimmäisen tärkeää varmistaa, että renkaissa on oikeat paineet. Liian tyhjät renkaat kuluttavat enemmän energiaa ja lyhentävät huomattavasti matkaa, jonka täydellä latauksella voi ajaa. Tarkista siis rengaspaineet vähintään kerran kuukaudessa tai ennen pitkiä matkoja. Jos paineet ovat alhaiset, suuntaa lähimmälle huoltoasemalle ja täytä renkaat suosituspaineisiin.