Previous
 • YHTEYSTIEDOT JA UKK

  Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi usein kysytyistä kysymyksistä? Tarvitsetko apua tai etsitkö lisätietoja? Ota meihin yhteyttä. Palvelutiimimme on valmiina auttamaan ympäri vuorokauden.

   

  Soita

  Soita meille: (09)8171 0147, ma-pe klo 9-16

   

  Lähetä meille sähköpostia

  asiakaspalvelu@opel.com

  Kirjoita meille

  Opel Finland Oy,

  Perintötie 2 d, 01510 Vantaa

Next

OPEL ONSTAR UKK

UKK-osiot


Yleistietoja

Milloin OnStarin sisältäviä autoja tulee saataville?

OnStar on saatavissa mallivuoden 17 autoihin.

Mihin autoihin OnStarin saa?

OnStar on saatavissa koko henkilöautomallistoomme Karlista Insigniaan.

Miten OnStarin voi saada?

OnStar on vakiovarusteena Sport-, Cosmo- ja OPC-varustetasoissa ja sen saa valinnaisvarusteena muihin varustetasoihin. Tarkempia tietoja saatavuudesta saa rakenna oma auto -sovelluksesta. Kun ostat uuden Opelisi, myyjä kertoo, miten saat OnStarin, ja aktivoi palvelut verkossa.

Miten pääsen alkuun OnStarin kanssa?

Kun ostat OnStarilla varustetun auton, sinun täytyy rekisteröityä palveluun ja aktivoida OnStar. Saat Opelilta sähköpostiviestin. Pääset aktivoimaan palvelun helposti napsauttamalla viestissä olevaa linkkiä. Jos ostat käytetyn auton, jossa on OnStar, paina Huolto-painiketta, niin saat yhteyden OnStar-asiakaspalvelijaan, joka perustaa sinulle OnStar-tilin. Jos sinulla on kysyttävää, paina Huolto-painiketta, niin pääset puhumaan OnStar-asiakaspalvelijan kanssa.

Miten pääsen käyttämään OnStar-tiliäni?

Kun sinulle on perustettu OnStar-tili, pääset käyttämään sitä myOpelin kautta.

Ovatko kaikki palvelut saatavilla?

Jotkut palvelut eivät ehkä ole saatavilla joissain autoissa. Lisätietoja on kohdassa "mallikohtaiset tiedot".

Voinko saada OnStarin nykyiseen autooni?

OnStar on saatavissa vain uusimpiin Opel-malleihin ja tilattavissa useimpiin mallivuoden 17 autoihin. OnStaria ei voi asentaa aiemmin ostettuihin autoihin.

Voiko OnStarin saada muun merkkisiin autoihin?

OnStar on ainutlaatuinen palvelu, joka on saatavissa vain Opeleihin.

Miten voin lopettaa tilauksen?

Voit lopettaa OnStar-palvelun vastaanottamisen milloin tahansa, vaikka toivomme, ettet halua lopettaa. Voit mennä verkkoon OnStar-tilillesi ja lopettaa tilauksen siellä tai voit painaa auton OnStarin Huolto-painiketta ja pyytää apua asiakaspalvelijalta.

Toimiiko OnStar ulkomailla?

Kyllä, OnStar-palvelut ovat saatavilla kaikkialla Euroopassa. Osassa "OnStarin hankkiminen" olevassa maaluettelossa on tietoja palveluiden saatavuudesta.

Saako vakuutusyhtiöni tiedot?

Ei. Mitään tietoja ei kerrota vakuutusyhtiöllesi. Itse asiassa tietojasi ei anneta millekään kolmansille osapuolille, ellet pyydä meitä toimittamaan tietoja.

Millä kielillä OnStar-palvelu on saatavilla?

OnStar on saatavilla 20 kielellä: englanti, ranska, saksa, espanja, italia, hollanti, puola, portugali, bulgaria, tsekki, tanska, suomi, kreikka, unkari, norja, romania, venäjä, slovakki, sloveeni ja ruotsi.

Miten kieli valitaan?

OnStar-tilisi määritetään rekisteröitymisen yhteydessä valitsemallesi kielelle. Voit milloin tahansa vaihtaa kielen tililläsi "oma profiili" -sivun kautta.
Voit milloin tahansa muuttaa kielen autosi myös tietoviihdejärjestelmässä. Tämä muuttaa kielen, jolla OnStar kommunikoi kanssasi (katso kielet edellä olevasta kysymyksestä). Jos jokin muu kieli valitaan, sinut yhdistetään englantia puhuvalle asiakaspalvelijalle.

Voiko OnStarin saada ilmaiseksi?

Kyllä, jokaiseen OnStarin kanssa uuteen ostettuun autoon saa maksuttoman 12 kuukauden OnStar-palveluiden kokeilujakson.

Milloin veloitukseton OnStar jakso alkaa?

12 kuukauden kokeilujaksosi alkaa autosi rekisteröintipäivästä, samasta päivästä kuin uuden auton takuusi.


Hinnat

Täytyykö minun maksaa OnStar-palveluista?

Kun ostat auton, jossa on OnStar, sinun täytyy rekisteröityä OnStar-palveluihin ja aktivoida sitten 12 kuukauden maksuton kokeilujakso. Kokeilujakson jälkeen sinun täytyy tilata OnStar. Lisätietoja on kohdassa "kokeilujakson jälkeen".

Voiko OnStarin saada ilmaiseksi?

Kyllä, jokaiseen OnStarin kanssa uuteen ostettuun autoon saa maksuttoman 12 kuukauden kokeilujakson. Wi-Fi-kokeilujakso on saatavissa Isossa-Britanniassa, Alankomaissa ja Saksassa lanseerauksen yhteydessä ja myöhemmin muilla markkina-alueilla.

Kuinka paljon OnStariin soittaminen autosta maksaa?

Voit ottaa yhteyttä OnStar-palveluun niin usein kuin haluat, sillä soittamistasi puheluista ei veloiteta lisämaksuja.

Veloittaako OnStar minulta lisämaksuja, jos soitan OnStar-palveluun ajaessani ulkomailla?

Sinulta ei veloiteta maksua, kun olet autossasi ja otat yhteyttä asiakaspalvelijaan OnStar-järjestelmän kautta.


Hätäpalvelu

Entä jos painan punaista hätäpainiketta vahingossa?

Vahinkoja sattuu, se ei ole ongelma. Kun sinut yhdistetään asiakaspalvelijalle, hän vain tarkistaa, voiko hän auttaa jotenkin.

Mitä tapahtuu jos onnettomuus tapahtuu alueella missä mobiiliverkko ei ole saatavilla?

OnStarin mukana tuleva suurempi kattoantenni tuottaa vahvemman signaalin kuin matkapuhelimesi, vaikka olisit alueella, jolla kenttä on heikko. OnStar-palvelut eivät kuitenkaan ole käytettävissä paikoissa, joissa ei ole matkapuhelinkuuluvuutta.

Voinko käyttää omaa tiepalvelua OnStarin kautta?

Me tarjoamme asiakkaillemme OnStarin kautta ensiluokkaisen tiepalvelun, Opel-tiepalvelun. Me voimme toimittaa Opel-tiepalvelulle auton tiedot ja joissain tapauksissa sijaintisi. Emme tällä hetkellä pysty tarjoamaan tätä samaa palvelua, jos käytät jotain muuta tiepalvelun tarjoajaa.

Kuinka tiepalvelu toimii?

OnStar tarjoaa tiepalvelun. Jos auton Opel-tiepalvelusuoja on voimassa ja sen ehdot täyttyvät, sijaintipaikkaasi lähetetään ammattitaitoinen tiepalvelutiimi. Jos Opel-tiepalvelusuoja ei ole voimassa, tiepalvelun tarjoaja voi veloittaa maksun.

Millaisissa hätätilanteissa OnStar voi auttaa minua?

OnStar voi auttaa kaikissa kuviteltavissa olevissa autoon liittyvissä hätätilanteissa. Autamme, jos joudut onnettomuuteen, jos saat sairauskohtauksen autossa tai jos näet liikenneonnettomuuden ja haluat hälyttää hätäpalvelun paikalle. Paina punaista hätäpainiketta, niin voimme auttaa.

Onko OnStar käytettävissä vain hätätilanteissa?

Ei, OnStar tarjoaa useita muita toimintoja kuin vain apua hätätilanteessa. Voit ottaa yhteyttä OnStariin autossa olevan sinisen OnStar-painikkeen kautta tai myOpel-älypuhelinsovelluksella. Jos tarvitset uuden ravintolan osoitteen, haluat tarkistaa autossasi palavan varoitusvalon tai jos olet unohtanut lukita autosi ovet, autamme sinua vuorokauden ja vuoden ympäri.

Toimiiko OnStar aina?

OnStar-palvelut perustuvat langattomaan verkkoon ja satelliittipaikannusjärjestelmiin. OnStarin mukana tuleva suurempi kattoantenni tuottaa vahvemman signaalin kuin matkapuhelin, mikä auttaa OnStaria pitämään yhteyttä yllä paremmin sinulle ja autollesi, vaikka olisit alueella, jolla kenttä on heikko. Joillain syrjäisillä alueilla matkapuhelinkuuluvuus voi kuitenkin olla niin huono, etteivät OnStar-palvelut toimi.


Älypuhelinsovellus

Mille mobiililaitteille myOpel-sovellus on ladattavissa?

MyOpel-sovellus on käytettävissä Android- ja iOS-mobiililaitteissa.

Mistä pystyn lataamaan myOpel-sovelluksen?

MyOpel-sovellus on ladattavissa Google Play Storesta ja Apple AppStoresta.


Varastetun auton palvelut

Kenellä on lupa aktivoida virtalukko?

Kun auto on ilmoitettu varastetuksi, OnStar-asiakaspalvelija voi aktivoida virtalukon.


Diagnostiikka

Autossani on syttynyt varoitusvalo. Voiko OnStar auttaa minua ymmärtämään mitä se tarkoittaa ja neuvoa mitä minun pitäisi tehdä?

Kyllä. Voit milloin tahansa painaa OnStar-painiketta, jolloin OnStar-asiakaspalvelija voi ajaa autosi tärkeimpien järjestelmien diagnostiikkatarkistuksen, jopa ajon aikaan.


Määränpään lataus

Opelissani ei ole alkuperäistä navigaattoria. Voinko silti käyttää OnStarin määränpään lataustoimintoa?

Et. Määränpään lataustoiminto vaatii tehtaalla asennetun navigaattorin ja asianmukaiset karttatiedot.

Miten se toimii?

Paina Huolto-painiketta ja pyydä tietoja sinua kiinnostavasta kohteesta tai osoitetta. Asiakaspalvelija lähettää osoitteen autosi tehtaalla asennettuun navigaattoriin. Osoite tulee näkyviin navigaattoriin, kun asiakaspalvelija päättää puhelun. Valitse osoite, niin navigaattori näyttää reitin.


Tietosuoja

Miten Opel/GM estää sen, etteivät autojen tietoviihdejärjestelmät ole alttiina hakkerointiyrityksille ja muille maailmanlaajuisille kyberturvallisuusongelmille?

Asiakkaidemme turvallisuus ja tietosuoja ovat äärimmäisen tärkeitä. Käytämme monipuolista auton ja siihen liitettyjen järjestelmien kybersuojausta, valvomme ja tutkimme kyberturvallisuusuhkia ja suunnittelemme autojärjestelmät niin, että ne voidaan päivittää parannelluilla tietosuojatoimilla heti, kun mahdollisia uhkia ilmenee.

Kyberturvallisuus on maailmanlaajuinen ongelma lähes kaikilla aloilla. GM nimitti ensimmäisenä yritykselleen tuotteiden kyberturvallisuusjohtajan. GM:llä tehtävää hoitaa Jeff Massimilla, joka nimitettiin tehtäväänsä vuoden 2014 puolivälissä. Hän johtaa kansainvälistä eri aloilla toimivien ammattilaisten ryhmää, joka pyrkii puuttumaan tähän tärkeään ongelmaan. GM tekee yhteistyötä useiden alojen asiantuntijoiden kanssa, muun muassa tietoturvatutkijoiden, tietoturvaratkaisujen toimittajien, koulutuslaitosten sekä ilmailu- ja puolustusorganisaatioiden kanssa ja hyödyntää heidän kokemustaan minimoidakseen riskin, että asiaton taho pääsee luvatta käsiksi ajoneuvojen ja asiakkaiden tietoihin.

Mitä (henkilö-) tietoja OnStarille annetaan ja mihin tarkoitukseen?

OnStar kerää vain sellaiset henkilötiedot, joita tarvitaan tunnistamiseesi ja yhteyden ottamiseen sinuun tilaamiisi palveluihin liittyen.

Voinko estää OnStaria käyttämästä tietojani?

Opel OnStar ei välitä tietojasi kolmansille osapuolille ilman lupaasi.

Entä seuraako OnStar minua ja tietääkö se missä olen?

OnStar ei seuraa liikkumistasi. Sinä päätät, milloin OnStar käyttää sijaintiasi. Yksityisyys-painikkeella voit milloin tahansa piilottaa sijaintisi. Jos muutat mielesi, voit paljastaa sijaintisi OnStar-palvelulle painamalla Yksityisyys-painiketta uudelleen. Tämä voidaan ohittaa vain hätätapauksessa henkesi pelastamiseksi.

Mitä tietoja kerätään?

OnStar kerää vain ne tiedot, jotka kerrot meille, jotta voit saada OnStar-liittymään sisältyvät palvelut. Asiakastiedot – esimerkiksi nimi, osoite, sähköpostiosoite, turvatiedot, kuten PIN-koodi, yhteystiedot hätätapauksen varalta (jos haluat meidän ottavat yhteyttä johonkin läheiseesi, jos joudut hätätilanteeseen)
Auton tiedot – esimerkiksi matkamittari, ajomatka, rengaspaineet, öljyn käyttöikä, polttoaineen määrä, diagnostiikka,
Auton sijainti – määränpään latauksen, varastetun auton palveluiden ja hätäpalveluiden toimittamista varten.

Voinko päättää mitä tietoja kerätään?

Saat toki. Pyydämme sinua antamaan rekisteröityessäsi joitain perusasiakastietoja, jotta voimme laillisesti tarjota OnStar-palveluita. Voit halutessasi antaa perustietojen lisäksi lisätietoja, kuten yhteystiedot hätätilanteen varalle, heti rekisteröitymisen yhteydessä tai myöhemmin.

Mistä tiedän mitä tietoja OnStar kerää?

Rekisteröityessäsi OnStar-palveluun annamme sinulle yksityiskohtaiset tiedot siitä, mitä tietoja kerätään ja mihin tarkoitukseen niitä käytetään.

Miten näitä tietoja käytetään?

OnStarin keräämiä tietoja käytetään vain tilaamiesi palveluiden tarjoamiseen sinulle. Emme koskaan välitä tietojasi kolmansien osapuolten käytettäviin ilman lupaasi.

Siirretäänkö tietoja muihin maihin?

Kaikki OnStar-palvelutiedot tallennetaan Saksassa oleville palvelimillemme ja ne pysyvät Euroopassa. Joitain yleisiä asiakastietojasi saatetaan joutua siirtämään Yhdysvalloissa oleville palvelimille, esimerkiksi laskutus- ja maksujen käsittelytarkoituksiin. Tarkampia tietoja on tietosuojalausunnossamme.


Kokeilujakson jälkeen

Kuinka jatkan OnStar-palvelua ilmaisen jakson päätyttyä?

Lisätietoja on "kokeilujakson jälkeen" -osassa.

Close

Sivuston Käyttöehdot

Tätä verkkosivustoa ("sivusto") ylläpitää Adam Opel GmbH (“Opel”) General Motors Holdings LLC:n (Michigan, USA[UC1]) palvelimella. Adam Opel GmbH:n kotipaikka on osoitteessa Bahnhofsplatz, 65423 Rüsselsheim am Main, Saksa.

 

Lue nämä ehdot huolellisesti, ennen kuin alat käyttää tätä sivustoa. Sivustoa käyttämällä osoitat hyväksyneesi nämä ehdot huolimatta siitä, rekisteröidytkö Opelin tietojärjestelmiin vai et. Jos et hyväksy näitä ehtoja, älä käytä tätä sivustoa.

 

1. Aineeton omaisuus

 

Kaikki tässä sivustossa esitetyt aineistot ovat Opelin aineetonta omaisuutta. Aineistoa ei saa kopioida eikä jäljentää muutoin kuin siinä määrin kuin on tarpeen aineiston verkossa tarkastelemista varten. Kokonaisia sivuston sivuja voi kuitenkin tulostaa paperikopioksi henkilökohtaiseen käyttöön seuraavin perustein:

 

(a) sivustossa olevia asiakirjoja tai niihin liittyvää grafiikkaa ei muuteta millään tavalla;
(b) sivustossa olevaa grafiikkaa ei käytetä erillään grafiikkaan liittyvästä tekstistä; ja
(c) Opelin tekijänoikeus- ja tuotemerkki tai muut ilmoitukset näkyvät kaikissa kopioissa.

 

Edellä mainittua lukuun ottamatta Opel saattaa silloin tällöin tarjota tilaisuuden ladata taustakuvia, näytönsäästäjiä ja muita sovelluksia sivustosta. Nämä lataukset kuuluvat näiden ehtojen piiriin.

 

Kaikki muu kuin näiden ehtojen mukainen Sivustolta kopioidun materiaalin käyttö mihin tahansa tarkoitukseen on kielletty. Tämän sivuston aineistot on tarkistettu ja testattu perusteellisesti tuotannon kaikissa vaiheissa. Tästä huolimatta Opel suosittelee, että suoritat virustarkistuksen ennen käyttöä. Opel suosittelee myös, että käytät päivitettyä virustentorjuntaohjelmistoa.

 

2. Palvelun käytettävyys

 

Vaikka Opel pyrkii varmistamaan, että sivusto on normaalisti käytettävissä ympäri vuorokauden, Opel ei kuitenkaan ole korvausvelvollinen, jos sivusto ei jostain syystä ole käytettävissä tiettynä ajankohtana tai tietyn ajanjakson ajan.

 

Pääsy sivustoon voidaan estää tilapäisesti ja ilman ennakkoilmoitusta järjestelmävian, huollon tai korjaustöiden vuoksi tai Opelin hallitsemattomissa olevista syistä.

 

3. Kävijöiden aineisto ja käyttäytyminen

 

Lukuun ottamatta tietoja, joiden perusteella henkilö voidaan tunnistaa, jotka on eritelty Opelin Tietosuoja- ja Evästekäytännössä, kaikki tähän sivustoon lähettämäsi tai tallentamasi tiedot tulkitaan ei-luottamuksellisiksi ja ei-tekijänoikeussuojatuiksi. Opelilla ei ole mitään velvollisuuksia tällaisen aineiston suhteen. Opel ja sen nimeämät edustajat voivat vapaasti kopioida, esittää, jakaa, sisällyttää ja muulla tavoin käyttää sellaista materiaalia ja tietoja, kuvia, ääniä, tekstiä ja muita sisältyviä elementtejä mihin tahansa tarkoituksiin.

 

Sivustoon tai sivustosta on kiellettyä liittää tai välittää aineistoa:

 

(a) joka sisältää uhkaavaa, halventavaa, rivoa, säädytöntä, kapinahenkistä, loukkaavaa, pornografista, herjaavaa, rasistista vihaa kiihottavaa, syrjivää, pahennusta herättävää, kiihottavaa, pilkkaavaa, luottamuksellisuuden rikkovaa tai tietosuojaehtojen vastaista sisältöä tai sisältöä, joka voi aiheuttaa ärtymystä tai harmia; tai
(b) johon sinulla ei ole tarvittavia käyttöoikeuksia ja/tai hyväksyntää; tai
(c) joka on sellaista käytöstä tai kannustaa sellaiseen käytökseen, jonka voidaan tulkita olevan rikollista, antaa syyn siviilikanteen nostamiseen tai muutoin lain vastaista tai kolmannen osapuolen oikeuksia rikkovaa missä tahansa maailman maassa; tai
(d) joka on teknisesti vahingollista (mukaan lukien muun muassa tietokonevirukset, loogiset pommit, troijalaiset, madot, haitalliset komponentit, virheelliset tiedot tai muut haittaohjelmat tai haitalliset tiedot).

 

Sivustoa ei saa väärinkäyttää millään tavalla esimerkiksi hakkeroimalla.

 

Opel tekee yhteistyötä kaikkien lainvalvontaviranomaisten ja tuomioistuinten kanssa, jotka pyytävät tai määräävät Opelin antamaan sellaisen henkilön tiedot, joka julkaisee tämän 4 kohdan vastaista aineistoa.

 

4. Tietojen oikeellisuus

 

Tämän sivuston tiedot on tarkoitettu Opelin asiakkaille Euroopassa. Käytettävyys, tarjoukset, teknologia ja varusteet voivat vaihdella maakohtaisesti. Vuotuisten päivitysten jne. yhteydessä tehtyjen muutoksien vuoksi tällä sivustolla kuvatut tuotteet ja palvelut voivat poiketa uusimmista tiedoista.

 

Opel pyrkii kaikin kohtuullisin keinoin varmistamaan, että tämän Sivuston tiedot ovat oikeita ja ajan tasalla. Pidätämme kuitenkin oikeuden muutosten tekemiseen milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta hinnoissa, materiaaleissa, varusteissa, erittelyissä, malleissa ja saatavuudessa.

 

Jotkin kuvatuista tuotteista eivät välttämättä ole saatavissa kaikissa maissa, tai ne voivat olla saatavissa lisämaksua vastaan. Opel pidättää oikeuden muuttaa tuotteiden ominaisuuksia milloin tahansa, ja Opel ei vastaa menetyksistä tai vahingoista, jotka aiheutuvat tässä sivustossa esitettävien tietojen käytöstä.

 

Mitään sivustossa esitettyjä tietoja ei pidä käyttää ainoana tietolähteenä ja Sivuston aineisto julkaistaan "sellaisena kuin se on" ilman mitään ehtoja, takuita tai muita vakuuksia. Opel ei anna Sivustosta lain sallimissa rajoissa mitään takuita, vakuuksia tai muita vakuutuksia (mukaan lukien kaikki lain sallimat ehdot), jotka voivat näihin ehtoihin katsomatta päteä tähän sivustoon.

 

5. Vastuu

 

Opel ja sen toimihenkilöt, johtajat, työntekijät ja edustajat eivät vastaa mistään menetyksistä tai vahingoista, joita voi aiheutua sivuston käyttäjälle tai kolmannelle osapuolelle (mukaan lukien kaikki suorat, epäsuorat, rangaistukseen liittyvät tai seuraamukselliset menetykset tai vahingot tai tulon, voiton, liikearvon, tietojen, sopimusten, rahan käytön menetykset sekä menetykset tai vahingot, jotka johtuvat tai liittyvät jollakin tavalla liiketoiminnan keskeytymiseen tai oikeudelliseen laiminlyöntiin, sopimukseen tai muuhun rikkomukseen) liittyen sivustoon, sen käyttöön, kyvyttömyyteen käyttää sivustoa tai sivuston käytön seurauksiin, tähän sivustoon liitettyihin muihin verkkosivustoihin tai sellaisten sivustojen aineistoon, mukaan lukien muun muassa sellaiset menetykset tai vahingot, jotka johtuvat viruksista, jotka voivat vahingoittaa tietokonelaitteistoa, ohjelmistoja, tietoja tai muuta omaisuutta, tai tämän sivuston avaamiseen, käyttöön tai selaamiseen tai tämän sivuston tai sivustoon linkitettyjen muiden verkkosivustojen sisältämän aineiston lataamiseen. Nämä ehdot eivät mitätöi tai rajoita Opelin vastuuta:

 

(a) kuolemantapauksesta tai henkilövahingosta, joka johtuu Opelin laiminlyönnistä;

(b) petoksesta tai harhaanjohtamisesta;

(c) mistään vastuusta, jota ei voida sulkea pois tai rajoittaa lain perusteella.

 

6. Sovellettava laki ja tuomioistuin

 

Tähän sivustoon liittyvät riita-asiat käsitellään Suomen lainsäädännön mukaan toimivaltaisessa suomalaisessa tuomioistuimessa.