SKIP TO CONTENT
Tietosuojakäytäntö

TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ.

Tätä verkkosivustoa käyttää LänsiAuto Drive Oy (”Opel”) ja sitä ylläpitää Amazon Web Services. Kaikkia muita mikrosivustoja, joita LänsiAuto Drive Oy operoi, ylläpidetään Euroopassa. LänsiAuto Drive Oy:n rekisteröity toimipaikka on Suomessa osoitteessa Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki.

 

Lue tämä käytäntö huolellisesti, ennen kuin käytät tätä verkkosivustoa/sovellusta, koska siinä kerrotaan, miten käsittelemme henkilötietoja. Tämän verkkosivuston/sovelluksen käyttäminen osoittaa, että hyväksyt tämän käytännön.

1. Käsiteltävien tietojen tyypit / linkit muihin verkkosivustoihin/sovelluksiin

Suhtaudumme vakavasti tietosuojaan. Keräämme ja käsittelemme erilaisia henkilötietoja tämän verkkosivuston/sovelluksen kautta. Tällaisia ovat esimerkiksi seuraavat:

 

  • tiedot, jotka annat meille pyytäessäsi ja käyttäessäsi palveluitamme ja verkkosivustoamme/sovellustamme, esimerkiksi nimi, osoite, sähköpostiosoite
  • tiedot, jotka tarvitsemme, kun ilmoitat ongelmasta verkkosivustossamme/sovelluksessamme
  • tiedot, jotka kerätään evästeillä
  • ajoneuvosi tiedot ja erityiset sopimustiedot, jotka tarvitsemme verkkosivuston/sovelluksen tiettyä toimintoa varten (esim. ostopäivä, huoltoajankohdat) ja voidaksemme tarjota myönteisen käyttökokemuksen ja parasta palvelua ajoneuvollesi.
 

Lisätietoja on osassa 2.

 

Tämä verkkosivusto/sovellus voi sisältää myös iFrames-elementtejä, joissa on sisältöä muista Opel-verkkosivustoista tai Groupe PSA:n verkkosivustojen/sovellusten tai kolmansien osapuolten verkkosivustojen/sovellusten sisältöä. Opel ei vastaa iFrames-elementin kautta esitettävästä kolmannen osapuolen sisällöstä. Siinä esitetyistä tiedoista vastaavat ainoastaan kyseisen verkkosivuston/sovelluksen omistajat. Opel ei voi valvoa riippumattomien verkkosivustojen/sovellusten sisältöä eikä vastata siitä, ja tarjoaa tämän ulkoisen sisällön käyttäjilleen vain mukavuussyistä. Tämän johdosta tällaista sisältöä sisältävällä sivulla käydessäsi sinulle saatetaan tarjota evästeitä näiden kolmansien osapuolten verkkosivustoista/sovelluksista. Opel ei valvo näiden evästeiden jakelua. Katso lisätietoja Opelin tai kolmannen osapuolen evästekäytännöstä tai tietosuojaselosteesta.

 

Huomaa, ettei Opel voi ottaa vastuuta eikä antaa mitään takuita kolmansien osapuolten verkkosivustoista/sovelluksista.

2. Tietoja henkilötietojen käsittelemisestä

Henkilötietojanne käsitellään täyttääksemme teidän pyyntönne sekä tarvittaessa henkilökohtaista markkinointi sekä markkinatutkimusta varten, meidän ja Opel Automobile GmbH, Bahnhofsplatz 65423, Russelsheim am Main, Germany toimesta.

 

Rekisterinpitäjinä käsittelemme henkilötietojasi seuraavasti:

Tiedot/tietotyypit (pakolliset tiedot on merkitty tähtimerkillä [*]): Tunnistamis- ja yhteystiedot (nimi*, sähköpostiosoite*; puhelinnumero, postiosoite (* soveltuvin osin)), kiinnostavan mallin tiedot*, valittu Opel -kumppani*, kiinnostus leasingiä/rahoitusta kohtaan, kyselyn tyyppi (* soveltuvin osin), autokaluston tiedot (* soveltuvin osin)

Tarkoitukset: Yhteydenotto, viestintä ja pyyntöön vastaaminen

Tiedot/tietotyypit (pakolliset tiedot on merkitty tähtimerkillä [*]): Tunnistamis- ja yhteystiedot (nimi, sähköpostiosoite*)

Tarkoitukset: Uutiskirjeen tilaus/peruutus

Tiedot/tietotyypit (pakolliset tiedot on merkitty tähtimerkillä [*]): Tunnistamis- ja yhteystiedot (nimi, sähköpostiosoite*; puhelinnumero, postiosoite (* soveltuvin osin), haluttu yhteydenottotapa), ajoneuvon tunnistamistiedot (esim. ajoneuvon valmistenumero [VIN]*, rekisterinumero, ensirekisteröintipäivä), tuote- ja huoltotiedot (esim. malli, varustelu, moottori), käyttötapa*, matkamittarin lukema, ajoneuvon luovutuspäivä/-aika, noutopäivä/-aika, sijaisauto)

Tarkoitukset: Palvelupyyntöön vastaaminen

Tiedot/tietotyypit (pakolliset tiedot on merkitty tähtimerkillä [*]): Tunnistamis- ja yhteystiedot*, ajoneuvon tunnistamistiedot*, tuotetiedot*, matkamittarin lukema

Tarkoitukset: Ajoneuvon arviointipyyntöön vastaaminen

Tiedot/tietotyypit (pakolliset tiedot on merkitty tähtimerkillä [*]): Tunnistamis- ja yhteystiedot (nimi*, puhelinnumero)

Tarkoitukset: Pyyntöön vastaamisen seuraaminen

Tiedot/tietotyypit (pakolliset tiedot on merkitty tähtimerkillä [*]): Evästeiden kautta kerättävät tiedot

Tarkoitukset: Katso tarkemmat tiedot evästekäytännöstä.

Tähdellä (*) merkityt tiedot ovat pakollisia ja sopimusperusteinen vaatimus. Siksi olet velvollinen antamaan nämä tiedot. Jos et anna näitä tietoja, emme voi vastata pyyntöösi.

 

Sen perusteella, miten olet käyttänyt verkkosivustoamme/sovellustamme, sinulle saatetaan esittää ponnahdusikkuna, jossa tarjotaan koeajoa tai alennuskuponkia sinua kiinnostavasta mallista.

 

Henkilötietojasi säilytetään kymmenen vuoden ajan sen jälkeen, kun sopimussuhde on päättynyt. Jos olet antanut suostumuksesi markkinointitarkoituksiin, henkilötietojasi säilytetään näihin tarkoituksiin kolmen vuoden ajan siitä, kun olet viimeksi ollut yhteydessä meihin.

 

Luovutamme henkilötietojasi alla lueteltuihin tarkoituksiin seuraaville vastaanottajille:

 

 

A.    Tarkoitukset, jotka liittyvät sopimuksen täytäntöönpanoon tai toimenpiteisiin, joihin on ryhdytty rekisteröidyn pyynnöstä ennen sopimuksen tekemistä, yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 luvun 1 kohdan b alakohdan mukaisesti.

Tiedot/tietotyypit: Tunnistamis- ja yhteystiedot*, ajoneuvon tunnistamistiedot*, tuote- ja palvelutiedot*, kyselyn tiedot, valittu Opel-kumppani*, kiinnostus leasingiä / rahoitusta kohtaan (* soveltuvin osin), autokaluston tiedot (* soveltuvin osin)

Tarkoitukset: Yhteydenotto, viestintä ja pyyntöön vastaaminen; uutiskirjeen tilaus/peruutus

Vastaanottajat: Opel Atuomobile Gmbh, LänsiAuto Drive Oy ja PSA Automobiles SA, 2-10 Boulevard de l’Europe, 78 300 Poissy, France ja valitsemasi Opel-kumppani.


Edellä luetellut vastaanottajat luovuttavat henkilötietojasi (IT-) palveluntarjoajilleen mainittujen tarkoitusten hallinnan tueksi, erityisesti:

  • Capgemini (Capgemini Technology Services, 5/7 rue Frédéric Clavel – 92287 Suresnes Cedex - France), joka käyttää muita (ali-) käsittelijöitä, jotka toimivat Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella ja siten maassa, jossa tietosuojan taso ei ole riittävä. Euroopan komissio ei ole antanut päätöstä riittävyydestä, mutta käytössä on asianmukaisia turvatoimia, jotka tässä tapauksessa ovat yrityksiä sitovat säännöt (BCR). Jos haluat kopion, seuraa tätä linkkiä: https://www.capgemini.com/resources/capgemini-binding-corporate-rules/
  • Atos (Atos SE, River Ouest, 80 Quai Voltaire, 95877 Bezons cedex, France), joka käyttää muita (ali-) käsittelijöitä, jotka toimivat Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella ja siten maassa, jossa tietosuojan taso ei ole riittävä. Euroopan komissio ei ole antanut päätöstä riittävyydestä, mutta käytössä on asianmukaisia turvatoimia, jotka tässä tapauksessa ovat yrityksiä sitovat säännöt (BCR). Jos haluat kopion, seuraa tätä linkkiä: https://atos.net/content/dam/global/documents/atos-binding-corporate-rules.pdf
  • Salesforce (Salesforce.com EMEA Limited, Village 9, Floor 26 Salesforce Tower, 110 Bishopsgate, London, EC2N 4AY, United Kingdom), joka toimii Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella ja siten maassa, jossa tietosuojan taso ei ole riittävä. Euroopan komissio ei ole antanut päätöstä riittävyydestä, mutta käytössä on asianmukaisia turvatoimia, jotka tässä tapauksessa ovat yrityksiä sitovat säännöt (BCR). Jos haluat kopion, seuraa tätä linkkiä: https://www.salesforce.com/content/dam/web/en_us/www/documents/legal/misc/Salesforce-Processor-BCR.pdf
  • Fair Computer Systems, Ostendstr. 132, 90482 Nürnberg, Germany
  • IBM GBS France, 17 Avenue de l'Europe, 92275 Bois-Colombes, France
  • MRM McCann GmbH, Großer Hasenpfad 44, 60598 Frankfurt, Germany

Tiedot/tietotyypit: Tunnistamis- ja yhteystiedot*, ajoneuvon tunnistamistiedot*, tuotetiedot*, matkamittarin lukema

Tarkoitukset: Ajoneuvon arviointipyyntöön vastaaminen

Vastaanottajat: Muut vastaanottajat: Katso edellä mainitut IT-palveluntarjoajat.

Tiedot/tietotyypit: Tunnistamis- ja yhteystiedot (nimi*, puhelinnumero)

Tarkoitukset: Vastaamisen seuranta

Vastaanottajat: TrackBack, 10ACT Limited, 8 Waldegrave Road, Teddington, Middlesex TW11 8HT, United Kingdom

B: Rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettuun etuun liittyvät tarkoitukset GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 luvun 1 kohdan f alakohdan perusteella, ellet ole käyttänyt oikeuttasi vastustaa käsittelyä 21 artiklan 1 kohdan perusteella:

Tiedot/tietotyypit: Tunnistamis- ja yhteystiedot*, tuote- ja palvelutiedot*

Tarkoitukset: Markkinointi- ja kuluttajatutkimukset, jotta saadaan palautetta Opel tuotteisiin ja palveluihin liittyen (esim. asiakastyytyväisyystutkimukset) vain siinä tapauksessa, että asiakkaaseen voidaan ottaa yhteyttä asiaankuuluvien viestintäkanavien kautta tätä tarkoitusta varten ilman asiakkaan ennalta antamaa suostumusta.

Vastaanottajat:  Opel Atuomobile Gmbh, LänsiAuto Drive Oy ja PSA Automobiles SA, 2-10 Boulevard de l’Europe, 78 300 Poissy, France

Edellä luetellut vastaanottajat luovuttavat henkilötietojasi käyttämilleen käsittelijöille mainittujen tarkoitusten hallinnan tueksi.

3. Yhteistyö sosiaalisen median kanssa

3.1. Asiakaspalvelu ja tuki sosiaalisen median kautta

Voit ottaa meihin yhteyttä myös sosiaalisen median kanaviemme kautta. Jos esimerkiksi lähetät meille viestin tai julkaiset jotain sosiaalisen median kanavissamme, voimme viestisi tai kirjoituksesi sisältämiä tietoja käyttäen ottaa sinuun yhteyttä siihen asiaan liittyen, jonka vuoksi otit meihin yhteyttä käyttämäsi sosiaalisen median kanavan kautta. Jotta voimme tarjota sinulle pyytämääsi tukea, voimme pyytää sinua antamaan suoraan tai yksityisen viestin kautta lisätietoja, esimerkiksi tarkempia tietoja asiasta, nimi, sähköpostiosoite, auton valmistenumero (VIN), puhelinnumero, sijainti (kaupunki) ja/tai ajoneuvon merkki, malli ja vuosimalli. Antamiasi tietoja ei käytetä suoramarkkinointiin. Tietoja käytetään markkinatutkimuksissa palvelun tai tuotteen parantamiseksi vain yhdistelmätietoina (nimettöminä tietoina).

 

Älä sisällytä kirjoitukseesi tai viestiisi mitään arkaluontoisia tietoja (esimerkiksi tietoja rodusta tai etnisestä alkuperästä, poliittisista mielipiteistä, uskonnollisesta tai aatteellisista vakaumuksista tai terveydestä). Ota huomioon, että kuka tahansa voi lukea sen, mitä kirjoitat julkiseen sosiaalisen median kanavaan.

3.2. Linkit sosiaaliseen mediaan / sosiaalisen median lisäosiin

Verkkosivustossamme/sovelluksessamme on linkkejä sosiaalisen median kanaviin.

 

Suojataksemme henkilötietojasi käyttäessäsi verkkosivustoamme/sovellustamme, emme käytä sosiaalisen median lisäosia.  Sen sijaan verkkosivustoon/sovellukseen on lisätty HTML-linkkejä, joiden kautta jakaminen sosiaalisen median alustoille on helppoa. Linkin lisääminen estää suoran yhteyden muodostamisen erilaisille sosiaalisen median verkkopalvelimille, kun sivu avataan verkkosivustossamme/sovelluksessamme. Kun alustan painiketta napsautetaan, näyttöön avautuu selainikkuna, jossa käyttäjä ohjataan kyseisen palveluntarjoajan verkkosivustoon/sovellukseen, jossa hän voi käyttää (kirjauduttuaan sisään) esimerkiksi Tykkää- tai Jaa-painiketta.

 

Katso tarkemmat tiedot siitä, mihin tarkoitukseen ja missä laajuudessa palveluntarjoaja käsittelee ja käyttää henkilötietojasi ja miten niitä käsitellään ja käytetään palveluntarjoajan verkkosivustoissa, sekä oikeuksistasi ja mahdollisista asetuksista, joilla voit suojella yksityisyyttäsi, kyseisen palveluntarjoajan tietosuojatiedoista.

 

Facebook:   http://www.facebook.com/policy.php

Twitter:        https://twitter.com/privacy

Instagram:   https://help.instagram.com/155833707900388

You Tube:    https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

LinkedIn:      https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Spootnik:     https://www.signal.co/privacy-policy/

4. Oikeutesi

Rekisteröitynä sinulla on oikeus saada pääsy henkilötietoihisi, oikeus tietojen oikaisemiseen, oikeus tietojen poistamiseen (oikeus tulla unohdetuksi), oikeus tietojen käsittelyn rajoittamiseen, oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 luvun 1 kohdan e tai f alakohdan perusteella, tai jos henkilötietoja käsitellään suoramarkkinointitarkoituksiin sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

 

Huomaa, että lainsäädäntö rajoittaa edellä mainittuja oikeuksiasi ja että meidän on toteutettava ne vain tietyin ehdoin.

 

Jos haluat käyttää edellä mainittuja oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä sähköpostilla asiakaspalvelu.opel@lansiauto.fi tai lähetä meille kirje osoitteeseen: Laivalahdenkatu 8 B, 00880 Helsinki, johon GDPR-asetukseen liittyvät pyynnöt lähetetään.

 

Jos haluat käyttää oikeuttasi tehdä valitus (GDPR-asetuksen 77 art.), ota yhteyttä Tietosuojavaltuutetun toimistoon, Ratapihantie 9, 6. krs., 00520 Helsinki (PL 800, 00521 Helsinki), http://www.tietosuoja.fi/fi/.

5. Tietosuojakäytännön muutokset

Kaikki tietosuojakäytäntöömme tulevaisuudessa tehtävät muutokset julkaistaan tässä verkkosivustossa/sovelluksessa. Siksi on hyvä tarkistaa aika ajoin, onko tietosuojakäytäntöömme tehty muutoksia.

6. Yhteydenotto

Jos sinulla on kysyttävää, huomautuksia tai pyyntöjä tähän tietosuojakäytäntöön liittyen, ota meihin yhteyttä:

 

LänsiAuto Drive Oy

Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki, Suomi

Asiakaspalvelumme yhteystiedot:

sähköposti: asiakaspalvelu.opel@lansiauto.fi
Yhteydenotto: tietosuoja@lansiauto.fi

 

Katso yrityksen tarkemmat tiedot käyttöehdoistamme.

 

LänsiAuto Drive Oy toukokuu 2021

Katso yrityksen tarkemmat tiedot oikeudellisesta huomautuksestamme.