SKIP TO CONTENT
Evästekäytäntö

EVÄSTEKÄYTÄNTÖ.

Sisällys

Tämä verkkosivusto käyttää erityyppisiä evästeitä (tarvittaessa suostumuksellasi) laitteellasi evästeen voimassaolon ajan. Evästeiden avulla esimerkiksi tunnistetaan laitteesi selain. Evästekäytäntöä sovelletaan kaikkiin tuotteisiin tai palveluihin, jotka liittyvät tähän käytäntöön tai joissa siihen viitataan.

 

Verkkosivuston ylläpitäjä ja rekisterinpitäjä on ilmoitettu tietosuojaselosteessa.

 

Lue tämä käytäntö huolellisesti, ennen kuin käytät tätä verkkosivustoa. Kerromme tässä dokumentissa miten käytämme evästeitä ja miten voit hallita niitä.

 

Napsauttamalla Valitse evästeet -linkkiä voit siirtyä suoraan osaan, jossa voit hallita tämän verkkosivuston evästeitä.

2. Miten saat tietoa?

Kun käytät verkkosivustoamme ensimmäisen kerran, saat bannerin kautta tietoja evästeiden käytöstä ja evästetyypeistä. Yksittäisten evästeiden kuvaus on alla.

3. Valitse evästeet

Evästeiden hallintatyökalumme avulla voit hallita evästevalintojasi evästetyyppikohtaisesti (lukuun ottamatta välttämättömiä evästeitä, joita ei voi poistaa käytöstä järjestelmissämme) napsauttamalla kyseistä painiketta evästebannerissa.

 

Seuraavassa osassa kerromme verkkosivustossamme käytettävistä evästeistä. Jos et hyväksy jonkin evästeen käyttöä, voit poistaa kyseisen evästeen käytöstä napsauttamalla tähän tarkoitukseen tarjottua linkkiä. Jos tarjolla ei ole suoraa linkkiä joidenkin evästeiden käytöstä poistamista varten, voit rajoittaa evästeiden käyttöä selaimesi asetuksista. 

4.1. Välttämättömien evästeiden avulla verkkosivuston käyttäjät voivat selata sivustoa ja käyttää sen ominaisuuksia. Näitä evästeitä ei voi poistaa käytöstä järjestelmissämme. Ilman näitä evästeitä esimerkiksi kirjautuminen ei ole mahdollista.

 

Välttämättömillä evästeillä

  • varmistetaan, että verkkosivun toiminnot toimivat oikein
  • sallitaan käyttäjälle mahdollisuus tallentaa tietoja lomakkeesta, jonka hän on voinut täyttää verkkosivustossamme tai tuotteista tai palveluista tai valitsemiaan tietoja
  • sallitaan käyttäjälle tämän henkilökohtaisiin verkkosivustomme osiin pääseminen
  • verkkosivuston ulkoasua mukautetaan käyttäjän mieltymysten mukaan (kieli, muotoilu jne.)
  • otetaan käyttöön tietosuojatoimenpiteet, kun käyttäjä kirjautuu sisään

 

Voit määrittää selaimesi estämään nämä evästeet tai hälyttämään niistä, mutta silloin voi ilmetä ongelmia verkkosivuston tai sen palveluiden käytössä.

 

Verkkosivustossamme  käytettävien välttämättömien evästeiden kuvaus on alla:

Työkalu: Amazon Web Services

Tarkoitus: Näiden evästeiden avulla voimme jakaa palvelinliikennettä niin, että käyttökokemus on mahdollisimman sujuva. Käytämme niin sanottua kuormituksen tasapainotinta määrittämään, millä palvelimella on tällä hetkellä paras käytettävyys.

Kerätty tieto: Amazon Web Services kerää personoimattomia tietoja, joista ei voi päätellä kuka sinä olet esim. maa, ip-osoite, käyttöjärjestelmä, nettiselain ja päätelaite.

Työkalu: Stellantiksen EU-GDPR:n suostumus

Tarkoitus: Nämä evästeet tallentavat suostumuksen evästeisiin, joka on annettu, jotta sitä noudatetaan jokaisen istunnon aikana.

4.2. Yleisön- ja suorituksen seurantaevästeet

Yleisö-, suorituskyky- ja seurantaevästeet keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustoamme (yleisömittaus), ja käyttäjän Internetin käytöstä. Ne auttavat meitä parantamaan verkkosivustomme, ominaisuuksia ja tunnistamaan käyttäjiämme eniten kiinnostavat alueet. Niiden avulla saamme myös lisätietoja mainoskampanjoidemme tehokkuudesta. Kaikki tämä auttaa meitä tarjoamaan käyttäjillemme parhaiten heidän tarpeisiinsa vastaavia palveluita ja toimintoja.

 

Yleisö-/suorituskyky-/seurantaevästeillä

  • laadimme tilastoja verkkosivustomme käytöstä
  • hankimme tietoa mainoskampanjoidemme tehokkuudesta
  • tarkastelemme yleistä käyttäjien käyttäytymistä, jotta voimme parantaa verkkosivustoamme

 

Osa suorituskykyevästeistä on valtuutettujen kolmansien osapuolten tuottamia, mutta emme salli evästeiden käyttöä muihin kuin tässä Käytännössä ilmoitettuihin käyttötarkoituksiin.

 

Verkkosivustossamme käytettävien yleisö-/suorituskyky-/seurantaevästeiden kuvaus on alla:

Työkalu: Google Analytics

Kerätty tieto: Google Analytics tunnistaa jokaisen verkkosivuston käyttäjän ja tallentaa tiedot, kuten istunnon keston ja katsotut sivut. Profilointiin käytetyt henkilötiedot voidaan yhdistää muista Googlen palveluista saatuihin tietoihin ja niitä voidaan käsitellä tai tallentaa Euroopan unionin ulkopuolella, mukaan lukien Yhdysvallat.

Tarkoitus: Google Analytics käyttää näitä evästeitä alustamme suorituskyvyn mittaamiseen.

Tietosuojalausunto: https://www.google.com/policies/privacy/
Suostumuksen poisto: https://www.google.com/policies/privacy/

Työkalu: iPerceptions

Kerätty tieto: kerää tietoja kuten ip-osoitteet, verkkoselain, verkkotoimittaja, käyttöjärjestelmä, mobiililaite sekä tiedon miltä sivuilta saavutaan verkkosivuillemme.

Tarkoitus: Käytetään sivujen optimoimiseen käyttöön perustuen

Tietosuojalausunto: privacy@iperceptions.com

Suostumuksen poisto: http://optout.networkadvertising.org/?c=1#!/

Työkalu: Signal

Kerätty tieto: Nämä verkkomainosten seurantaevästeet näyttävät asiaankuuluvia verkkomainoksia sen perusteella, mitä olet katsellut ja klikannut, ja sellaisia verkkosivustomme sivuja, joilla olet käynyt.

Tarkoitus: Tätä tietoa käytetään peitenimimuodossa verkkomainonnan viestien ja kokemuksen räätälöimiseksi käyttäjän mieltymyksiä vastaavaksi.

Tietosuojalausunto: https://www.signal.co/privacy-policy/

Suostumuksen poisto: https://privacy.signal.co/opt-out.html

Työkalu: Google Tag Manager

Kerätty tieto: Opel käyttää Google Tag manageria hallitakseen tämän verkkosivuston toimintaa

Tarkoitus: Google Tag Manager siirtää dataa

Tietosuojalausunto: https://www.google.com/policies/privacy

Suostumuksen poisto: https://www.google.com/policies/privacy

Työkalu: sophus3

Kerätty tieto: Kerää tietoa henkilöiden käyttäytymisestä verkkosivuillamme. Kysyessäsi jotain käytämme tietojasi, jotta voimme vastata sinulle.

Tarkoitus: Tukee LiveChat toimintoa

Tietosuojalausunto: https://www.sophus3.com/services-privacy-policy/

Suostumuksen poisto: http://web.auto.sophus3.com/s3optout.html

Työkalu: Addthis

Kerätty tieto: Kerää automaattisesti tietoja kuten ip-osoitteet, verkkoselain, verkkotoimittaja, käyttöjärjestelmä, mobiililaite

Tarkoitus: Näyttää kohdistettua mainontaa perustuen verkkovierailuun ja klikkauksiin

Tietosuojalausunto: http://www.addthis.com/privacy

Suostumuksen poisto: http://www.addthis.com/privacy/opt-out

Työkalu: Matomo

Kerätty tieto: Etsiäkseen vierailijoita verkkosivustolla. Matomo ei käytä 3:nnen osapuolen evästeitä.

Tarkoitus: Kerää tietoa ja dataa paremman markkinointikokemuksen aikaansaamiseksi kohdentamalla kiinnostavaa markkinointia

Tietosuojalausunto: hello@matomo.org

Suostumuksen poisto: https://piwikpro.de/opt-out/

Työkalu: BlueKai

Kerätty tieto: Voi kerätä sekä off- että online henkilötietoja, näillä voidaan identifioida henkilö joko suoraan tai epäsuorasti.

Tarkoitus: Henkilötietoja käytetään Oraclen markkinointi ja pilvipalvelu asiakkaiden hyväksi, jotta he voivat tarjota teille tuotteitaan ja palvelujaan. Sekä parantaakseen Oraclen tuotteita ja palveluita.

Tietosuojalausunto: https://www.oracle.com/legal/privacy/

Suostumuksen poisto: https://www.oracle.com/legal/privacy/privacy-choices.html#iba

Työkalu: TowerData

Kerätty tieto: Kerää henkilötietoja eri lähteistä, lähinnä sähköpostiosoitteesta ja sisältää sekä henkilökohtaisia että ei-henkilökohtaisia tietoja

Tarkoitus: Kerää tietoa ja dataa paremman markkinointikokemuksen aikaansaamiseksi kohdentamalla kiinnostavaa markkinointia

Tietosuojalausunto: http://intelligence.towerdata.com/privacy

Suostumuksen poisto: http://intelligence.towerdata.com/opt-out

Työkalu: Giosg

Kerätty tieto: Kerää tietoa henkilöiden käyttäytymisestä verkkosivuillamme sekä personoimattomia tietoja, joista ei voi päätellä kuka sinä olet esim. maa, ip-osoite, käyttöjärjestelmä, nettiselain ja päätelaite.

Tarkoitus: Tukee chat-toimintoa

Tietosuojalausunto: https://www.giosg.com/privacy-policy

Suostumuksen poisto: support@giosg.com

Työkalu: Hubspot

Kerätty tieto: Kerää tietoa henkilöiden käyttäytymisestä verkkosivuillamme sekä personoimattomia tietoja, joista ei voi päätellä kuka sinä olet esim maa, ip-osoite, käyttöjärjestelmä, nettiselain ja päätelaite.

Tarkoitus: Käytämme kolmannen osapuolen evästeitä sivuston käytön analysointiin, mainonnan ja markkinoinnin kohdentamiseen.

Tietosuojalausunto: https://legal.hubspot.com/privacy-policy

Suostumuksen poisto: privacy@hubspot.com

4.3. Markkinoinnin & Sosiaalisen Median seurantaevästeet

Markkinoinnin ja sosiaalisen median evästeet, mukaan lukien uudelleenkohdistusevästeet, antavat meille mahdollisuuden tehdä kiinnostavampia tarjouksia käyttäjillemme. Uudelleenkohdistusevästeet tallennetaan käyttäjän laitteelle selainistuntojen aikana. Ne mahdollistavat tuotteidemme mainostamisen kumppanien ja sosiaalisen median verkkosivuilla käyttäjille, jotka ovat olleet kiinnostuneita tuotteistamme.

 

Käytämme markkinoinnin sosiaalisen median evästeitä:

  • Sellaisten mainosten näyttämiseen, jotka sopivat paremmin tarpeisiisi (henkilökohtainen mainos)
  • Hyödynnämme viestintäämme luomalla uudelleen kontakteja mainosten kautta
  • Analysoimme verkkosivustomme käyttöä ennakoivaa mainontaa varten

 

Löydät kuvauksen verkkosivustollamme Opel.fi käytetyistä markkinoinnin ja sosiaalisen median evästeistä alla:

Työkalu: Google Ads

Kerätty tieto: Nämä verkkomainosten seurantaevästeet näyttävät asiaankuuluvia verkkomainoksia sen perusteella, mitä olet katsellut ja klikannut, ja sellaisia verkkosivustomme sivuja, joilla olet käynyt.

Tarkoitus: Tätä tietoa käytetään peitenimimuodossa verkkomainonnan viestien ja kokemuksen räätälöimiseksi käyttäjän mieltymyksiä vastaavaksi.

Tietosuojalausunto: https://www.google.com/policies/privacy/

Suostumuksen poisto: https://www.google.com/policies/privacy/

Työkalu: Google DoubleClick

Kerätty tieto: Nämä verkkomainosten seurantaevästeet näyttävät asiaankuuluvia verkkomainoksia sen perusteella, mitä olet katsellut ja klikannut, ja sellaisia verkkosivustomme sivuja, joilla olet käynyt.

Tarkoitus: Tätä tietoa käytetään peitenimimuodossa verkkomainonnan viestien ja kokemuksen räätälöimiseksi käyttäjän mieltymyksiä vastaavaksi.

Tietosuojalausunto: https://www.google.com/policies/privacy

Suostumuksen poisto: https://www.google.com/policies/privacy/

Työkalu: Facebook Pixel

Kerätty tieto: Nämä verkkomainosten seurantaevästeet näyttävät asiaankuuluvia verkkomainoksia sen perusteella, mitä olet katsellut ja klikannut, ja sellaisia verkkosivustomme sivuja, joilla olet käynyt.

Tarkoitus: Tätä tietoa käytetään peitenimimuodossa verkkomainonnan viestien ja kokemuksen räätälöimiseksi käyttäjän mieltymyksiä vastaavaksi.

Tietosuojalausunto: https://www.facebook.com/policy.php

Suostumuksen poisto: https://www.facebook.com/policies/cookies/

Työkalu: Bing

Kerätty tieto: Nämä verkkomainosten seurantaevästeet näyttävät asiaankuuluvia verkkomainoksia sen perusteella, mitä olet katsellut ja klikannut, ja sellaisia verkkosivustomme sivuja, joilla olet käynyt.

Tarkoitus: Tätä tietoa käytetään peitenimimuodossa verkkomainonnan viestien ja kokemuksen räätälöimiseksi käyttäjän mieltymyksiä vastaavaksi.

Tietosuojalausunto: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement

Suostumuksen poisto: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement

Työkalu: Twitter

Kerätty tieto: Nämä verkkomainosten seurantaevästeet näyttävät asiaankuuluvia verkkomainoksia sen perusteella, mitä olet katsellut ja klikannut, ja sellaisia verkkosivustomme sivuja, joilla olet käynyt.

Tarkoitus: Tätä tietoa käytetään peitenimimuodossa verkkomainonnan viestien ja kokemuksen räätälöimiseksi käyttäjän mieltymyksiä vastaavaksi.

Tietosuojalausunto: https://twitter.com/en/privacy

Suostumuksen poisto: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

Työkalu: LinkedIn

Kerätty tieto: Nämä verkkomainosten seurantaevästeet näyttävät asiaankuuluvia verkkomainoksia sen perusteella, mitä olet katsellut ja klikannut, ja sellaisia verkkosivustomme sivuja, joilla olet käynyt.

Tarkoitus: Tätä tietoa käytetään peitenimimuodossa verkkomainonnan viestien ja kokemuksen räätälöimiseksi käyttäjän mieltymyksiä vastaavaksi.

Tietosuojalausunto: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Suostumuksen poisto: https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy

Työkalu: Netmining

Kerätty tieto: Henkilötietoja, yksilöi sinun tietosi voidaksemme tarjota sinulle räätälöityjä palveluita kuten esim. rekisteröidä sinut johonkin tapahtumaan. Tieto kerätään ainoastaan sinun itse antamista tiedoista. Personoimattomia tietoja, joista ei voi päätellä kuka sinä olet esim. maa, ip-osoite, käyttöjärjestelmä, nettiselain. Tietoja kerätään myös muista evästeistä sekä verkkomajakoista sekä muita tekniikoita hyväksikäyttäen tarjotaksemme sinulle parempaa käyttäjäkokemusta.

Tarkoitus: Netmining on toimittaja, joka parantaa näyttönäkymää, uudelleenmarkkinointia ja videoita kohdistettuna. Profilointikoneella, joka ymmärtää yksilön mielenkiinnon kohteita ja ostokiinnostusta, Netmining mahdollistaa kiinnostavan ja henkilökohtaisen suoramarkkinoinnin asiakkailleen.

Tietosuojalausunto: privacy@ignitionone.com

Suostumuksen poisto: https://oo.netmng.com/optout.php

Työkalu: IgnitionOne

Kerätty tieto: Henkilötietoja, yksilöi sinun tietosi voidaksemme tarjota sinulle räätälöityjä palveluita kuten esim. rekisteröidä sinut johonkin tapahtumaan. Tieto kerätään ainoastaan sinun itse antamista tiedoista. Personoimattomia tietoja, joista ei voi päätellä kuka sinä olet esim. maa, ip-osoite, käyttöjärjestelmä, nettiselain. Tietoja kerätään myös muista evästeistä sekä verkkomajakoista sekä muita tekniikoita hyväksikäyttäen tarjotaksemme sinulle parempaa käyttäjäkokemusta.

Tarkoitus: Käy läpi kotisivumme käyttöä tarjotakseen etuja kiinnostukseen perustuen

Tietosuojalausunto: privacy@ignitionone.com

Suostumuksen poisto: privacy@ignitionone.com

5. Evästekäytännön muutokset

Kaikki tulevat evästekäytäntöömme tehtävät muutokset julkaistaan tässä verkkosivustossa. Siksi sinun kannattaa lukea evästekäytäntömme aika ajoin, jotta pysyt ajan tasalla siihen tehtävistä muutoksista. Ilmoitamme sinulle mahdollisista oleellisista muutoksista ja pyydämme tarvittaessa suostumuksesi.

6. Yhteydenotto

Rekisterinpitäjän ja tietosuojavastaavan yhteystiedot on ilmoitettu tietosuojaselosteessa.

Versio: lokakuu 2022

Katso yrityksen tarkemmat tiedot käyttöehdoistamme.

Katso tietosuojaselosteestamme lisätietoja siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi.