Skip To Content
Kestävä kehitys

Kestävä kehitys

Ympäristö on yksi autoteollisuuden suurimmista haasteista. Autonvalmistajana meillä on yhteiskunnallinen velvollisuus toimia eettisesti. Siksi panostamme aikaa, tutkimustyötä ja rahaa uusiin teknologioihin tuotantoprosessin jokaisessa vaiheessa, tehtaastamme ja toimitiloistamme myymiimme autoihin. Tavoitteemme on pienentää hiilijalanjälkeämme ja ottaa merkityksellisiä, myönteisiä edistysaskeleita, jotka näyttävät tietä koko alalle.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN SUUNNITTELU

 

SUUNNITELTU KESTÄVÄSTI

Osana tuotesuunnitteluaan, Opelil kierrätysstrategiaa nojaa kahteen pääperiaatteeseen

  • Kestävän kehityksen ohjaama tuotesuunnittelu
  • Tuotannon kierrätyksen optimointi
     

Opel käyttää tuotannossaan kierrätettyjä materiaaleja ja on sitoutunut lisäämään näiden määrää. Olemme asettaneet tavoitteekseemme saavuttaa 30% osuuden kierrätettyjä materiaaleja per valmistettu auto. 

 

Kierrätetyt materiaalit on huolella valittu ja testattu samoilla kriteereillä kuin muutkin materiaalit. Ympäristöystävällisyys ei vaikuta turvallisuuteen. Esimerkkinä kierrätettyjen materiaaliemme laadusta kertonee se, että niitä ei ole käytetty vain katseelta piilotetuissa.

 

VALMISTUS

ISO 14001 SERTIFIKAATTI

Opelin kaikki tuotantolaitokset omaavat ISO 14001 sertifikaatin. Sertifikaatti on merkki siitä, että tuotantolaitokset valvovat ja toteuttavat tuotantoaan ympäristövaatimukset huomioiden. 

 

YMPÄRISTÖN KESTÄVÄ HALLINTA

 

AJONEUVOJEN KIERRÄTYS

Opelila on pitkäaikaiset kumppanuudet ajoneuvojen kierrätykseen erikoistuneiden yritysten kanssa, joilla on asianmukaiset luvat kerätä ja käsitellä hävitettäväksi tarkoitettuja ajoneuvoja ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavalla tavalla. Tavoite: saavuttaa 95 % talteenotto kierrättämällä osia ja materiaaleja vähintään 85 %.

 

 

VASTAANOTTOPISTEET

Missä voit kierrättää ajoneuvosi?

Romuajoneuvojen vastaanottopaikkoja on Suomessa lähes 300. Jos sinulla on romuauto, vie se lähimpään vastaanottopaikkaan. Ne antavat sinulle romutustodistuksen sekä tekevät Traficomille ilmoituksen auton romutuspoistosta. Voit jatkaa turvallisin mielin tietäen, että ajoneuvosi hävitetään ympäristöystävällisellä tavalla.