Skip To Content

Kirjailijaperheen pelastus on Opel Astra

”Elämässä saa mitä onnistuu itselleen hankkimaan, ei mitä muut ovat valmiita antamaan. On tärkeä oppia tekemään oikeita ratkaisuja arkisissa asioissa, kuten vaikka auton ostossa. Kun he olivat menestyksen huipulla, Joonas olisi voinut tuhlata rahansa kalliiseen Mersuun, kuten Max, mutta sen sijaan hän hankki Opel Insignian ja sijoitti loput. Samassa ajassa, jossa Maxin auton arvo putoaa 20 prosenttia, Jonaksen sijoitukset kasvavat saman verran” – ote kirjasta Tottelemattomat.

 

Kysyttäessä kirjailija Joona Keskitalolta, onko perheen oikeakin auto Opel Insignia, saa haastattelija arvoituksellisen hymyn ja vastauksen. ”Se on tulossa perheeseen, kunhan kirjasarja etenee”. Tavoitteita siis riittää muuallakin kuin kirjasarjan kirjoittamisessa. Joonan perheeseen kuuluvat avovaimon lisäksi kaksi pientä lasta, joten matkatavaraa perhereissuilla on mukana aina arviolta kuution verran.

 

”Minulla on nyt ollut pari Opel Astraa, joihin olen ollut oikein tyytyväinen. Lapsimäärän kasvaessa kahteen meidän oli pakko vaihtaa sporttinen 5-ovinen Astra meidän perheelle sopivampaan farmarimalliin. Vaihto onnistui erinomaisesti. Nyt tavaratila riittää hyvin perheen tavaroille kuten lastenrattaille ja jopa omille harrastusvälineillekin. Lisäksi auto on erittäin taloudellinen, hyvin varusteltu ja oivallinen ajettava sekä kaupungissa että maantiellä. Perheenisälle auton turvallisuus ja ajo-ominaisuus luonnollisesti korostuvat, kun matkassa mukana on usein mittaamattoman arvokkaat kyyditettävät”.


Tottelemattomien aivot ajaa opel insignialla

 

Joonan esikoisteos Tottelemattomat on trilogian ensimmäinen osa. Elokuussa julkaistu kirja saa jatkoa elokuussa 2022 ja sarjan päättävä osa julkaistaan vuonna 2023. Tarina kertoo neljästä kaveruksesta, jotka sotkeutuvat huumebisnekseen.

 

”Halusin kirjoittaa erilaisen dekkarin, mikä ei ala murhalla vaan päättyy murhaan. Tarinassa ei selvitetä rikosta vaan, vaan yritetään selvitä siitä. Perinteisessä dekkarissa päähenkilö on se, joka tietää mitä tekee, mutta minun tarinassani kukaan ei oikein tiedä mitä on tekemässä. Näköjään jotain romaanin oivaltavuudessa on, koska tarinan elokuvaoikeudet myytiin ennen kirjan julkaisua ja käännösoikeudetkin myytiin Euroopan saksankielisille alueille alle vuorokaudessa”.

 

Joona miettii auton ostoa monelta kannalta aivan kuten tarinan kuljettamista kirjoittaessaan. Hän haluaa järkevän, turvallisen ja elämäntilanteeseen sopivan auton. Ehkäpä juuri siksi kirjan kaverinelikon aivot ajaa taloudellisen tyylikkäällä Opel Insignialla.