Skip To Content

Täyssähköinen Mokka-e on ollut positiivinen yllätys

Kesällä Aku Hirviniemi toteutti pitkään mielenpäällä olleen haaveen täyssähköisestä autosta. Autoksi valikoitui Mokka-e, mikä on toiminut perheen kakkosautona nyt reilun puoli vuotta. Nyt onkin hyvä aika tiedustella yhden Suomen kuuluisimman näyttelijän kokemuksia täyssähköisestä autoilusta.

 

Aku Hirviniemen ajokorttiuralla Mokka-e on siis ensimmäinen täyssähköinen auto. Ratin taakse kipuamisessa mietitytti monet yksinkertaiset kysymykset. Riittääkö auton toimintamatka varmasti kesät talvet työmatkoihin, mitä latausapplikaatioita pitää olla sujuvaan autoiluun ja pitääkö olla vähintään sähköinsinööri omistaessaan täyssähköauton?

 

”Täytyy sanoa, että reilu puolen vuoden kokemukseni Mokka-e:stä on ollut vähintäänkin positiivinen. Auton lataaminen on sujunut ilman minkäänlaisia ongelmia eikä vastaan ole tullut haastavia tilanteita. Toki työmatkani on varsin optimaalinen Riihimäki-Helsinki-Riihimäki. Auto vaan lataukseen himassa ja ai että kun taas seuraavana päivänä on helppo lähteä liikkeelle. Latausapplikaatioista latasin puhelimeeni tärkeimmät ja jokusen kerran olen päässyt jo kokeilemaan julkisia latauspisteitä, mitkä ovat kyllä erinomaisen helppoja käyttää”, täräyttää Aku.

 

Ensin väri sitten kysymys montako kennoa Mokka-e:n akussa on

 

Värikkäänä miehenä Aku vastaa kysymykseen Mokka-e:n teknisistä ominaisuuksista Marja Tyrnin äänellä. ”Kyllähän se on niin, että ensin auton väri vetää suut makiaks ja vasta moottoritiellä sitä alkaa miettimään niitä kennohommia”. Pienen hymyn jälkeen Aku vakavoituu ja toteaa Mokka-e:n tulleen heidän perheelleen tarpeeseen. Hän toteaakin auton modernin ulkonäön ja pirtsakan värin aiheuttaneen kotikulmilla monia uteliaita kysymyksiä.

 

”Henkilökohtaisesti täyssähköautoiluun liittyy muutakin kuin positiivinen ajotuntuma. Meidän pitää kaikkien huomioida maapallomme tila. Jokaiselta yksilöltä vaaditaan omia henkilökohtaisia pieniä panostuksia ja valtioilta, joiden postiosoite Tellus-planeetalla, hieman isompia. Omalta kohdaltani pyrin nyt vähentämään hiilijalanjälkeäni myös autoilun osalta. Askel askeleelta ja Mokka-e:n ratissa tämä valinta on ollut kerrassaan miellyttävä”.