Skip To Content

Nollapäästöisyys valtaamassa Suomen pikkubussimarkkinoita

Uusi Zafira-e Life on täysin sähköinen pikkubussi jopa 9 henkilölle.  Zafira-e Life yhdistää ajomukavuuden, loistavat matkustustilat, päästöttömyyden ja hiljaisen matkustamisen. Uuden sukupolven pikkubussi on paras valinta perheille tai työvälineeksi isoihin kuljetustarpeisiin.

Opel Zafira-e Life uudistaa pikkubussimarkkinaa täyssähköisellä moottorilla sekä erittäin ketterällä ja dynaamisella ajettavuudella. Zafira-e Life:n täyssähköinen moottori on tarjolla kahdella eri akkupaketilla ja parhaimmillaan jopa 330 km:n kantamalla, mikä tuo ainutlaatuisen yhdistelmän erinomaista hyötysuhdetta ja houkuttelevia käyttökustannuksia.  Suuritiheyksiset akkukennot, edistyksellinen lämmönhallinta ja akkujen integrointi alustaan mahdollistavat paitsi pitkän käyttöiän ja luotettavan kantaman, myös matalan painopisteen vakaan ja tasaisen ajo-ominaisuuden saavuttamiseksi.

”Täyssähköinen Opel Zafira-e Life on pioneeri Suomen pikkubussimarkkinoilla. Erittäin hyvä vakiovarustelu ja kolme koripituutta ovat herättäneet suurta kiinnostusta vihreänä vaihtoehtona erilaisiin henkilökuljetustarpeisiin. Uskon, että sähkökuljetukset tulevat olemaan merkittävä osa kaupunkiliikenteemme kustannustehokasta ja ympäristöystävällistä tulevaisuuttamme niin takseissa, kaupunkien ja kuntien työkäytössä kuin yksityistenkin kuluttajien vaihtoehtona”, toteaa Opel-maahantuonnin tuotepäällikkö Joakim Järvi.

Pyörätuolimatkustamiseen kiinnitetty huomiota

Opel Zarira-e Life on suunniteltu siten, että kuljettajan tai matkustajien ei tarvitse tinkiä matkustamisen mukavuudesta, turvallisuudesta tai väljyydestä. Ajoneuvon lattian alle sijoitettu akkujärjestelmä varmistaa, että matkustajilla on yhtä paljon tilaa sisätiloissa kuin missä tahansa muussa Zafira Life -mallissa. Ratkaisun ansiosta Zafira-e Life soveltuu erinomaisesti myös pyörätuolilla liikkuvien matkustajien kuljetukseen. Pyörätuolipaikka on noin 810 mm leveä ja 1400 mm (Zafira-e Life M) tai 1710 mm (Zafira-e Life L) pitkä. Helppo sisäänpääsy ja turvallinen pyörätuolien kiinnitysjärjestelmä ajoneuvon lattiaan ovat tuttua saksalaista laadukasta insinöörityötä. Kiinnitysjärjestelmä voidaan säätää erikseen pyörätuolin käyttäjälle tai kääntää sivua kohti, jolloin säästetään tilaa ilman pyörätuolia ajettaessa.

Viihtyisään matkustukseen suunniteltu

Opel Zafira-e Life on suunniteltu matkustajille, jotka arvostavat premium-mukavuuksia, kuten valinnainen sähkökäyttöinen Handsfree-sivuliukuovi. Istuinratkaisut ja matkustamon kokoonpano on suunniteltu jopa 9 hengelle sekä heidän matkatavaroille. Kuljettajalle on ensiluokkainen infotainment ja liitettävyys 7 tuuman värikosketusnäyttöön tai valinnaiseen Navigointiin sekä Live Navigation -palveluun. Kuljettaja ja matkustajat voivat käyttää kaikkia musiikkia ja sisältöä helposti älypuhelimen kautta Android Auto TM tai Apple CarPlay TM-valmiudella.

Zafira-e Life Comfort-varustetasossa vakiona mm.:

  • Kaistalta poistumisen varoitus
  • Liikennemerkkien tunnistus
  • Aktiivinen vakionopeudensäädin
  • Etutörmäyksen varoitin
  • Hätäjarrutus (AEBS)
  • Liukusivuovet, vasen ja oikea