Skip To Content

Opelin täyssähköautojen ja lataushybridien myynti voimakkaassa kasvussa

Opelin täyssähköisten autojen ja ladattavien hybriden (LEV) tilausmäärät ovat olleet voimakkaassa kasvussa vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla. Lokakuussa ladattavien autojen osuus Opel-henkilöautojen kokonaismyynnistä oli jo 30 prosenttia, mikä on merkin kaikkien aikojen ennätys.

Ladattavien autojen voimakkaaseen kasvuun on vaikuttanut sekä Opelin päätös uudistaa sähköautojensa hinnoittelu että valtion päätös poistaa täyssähköautojen autovero lokakuun alusta lähtien. Kehitys ei olisi ollut kuitenkaan mahdollista ilman vahvaa sähköistettyjen autojen mallistoa ja Opelin tinkimätöntä strategiaa edetä kohti fossiilitonta autoilua. Vuodesta 2028 lähtien Opel tarjoaa ainoastaan täyssähköisiä autoja.

Opelilla vahva tilauskanta sekä Suomessa että Baltiassa

Kokonaisuudessaan lokakuu oli Opelille erittäin vahva sekä myynnillisesti että rekisteröintien osalta. Opel oli lokakuussa Suomen yhdeksänneksi myydyin automerkki hieman yli neljän prosentin markkinaosuudella. Baltiassa Opelin markkinaosuus on ollut kaikkina toisen vuosipuoliskon kuukausina yli kolme prosenttia.

”Teimme lokakuussa ennätysmäärän uusia tilaussopimuksia sekä Suomessa että Baltiassa. Lokakuun yhteenlaskettu tilauskanta näillä markkina-alueilla on yli 2000 Opelia. Jatkuvuuden kannalta on ollut äärimmäisen tärkeä, että olemme onnistuneet neuvottelemaan päämiehemme kanssa uusien autojen saatavuudesta. Uskon, että pahin koronan tuoma isku Opelin autotehtaiden tuotantovalmiuteen on takanapäin. Tämä antaa meille erittäin hyvät lähtökohdat jatkaa positiivista kehitystämme myös tulevien kuukausien osalta”, taustoittaa Opelin maajohtaja Tomi Mäkinen.

Uudistuneen Opel Grandlandin myynti on käynnistynyt Suomessa tämän syksyn aikana. Samoin kuin täyssähköisen tila-auto Opel Combo-e Lifen ja kompaktin tavara-auto Opel Combo-e Cargon. Vielä tämän vuoden aikana käynnistyy myös yhtiön suurimman täyssähköisen tavara-auton Movano-e:n myynti. Ensi vuoden keväällä Opel aloittaa varmasti yhden vuoden 2022 odotetuimman autouutuuden myynnin — Opel Astran. Yksi Suomen myydyimmistä automalleista lanseerataan 5-ovisena ja farmarina sekä bensiini- että dieselmoottorilla ja PHEV-lataushybridin.