Skip To Content

Opel ja LänsiAuto yhdessä Helsingin ydinkeskustassa.

Opel ja LänsiAuto avasivat kesällä sähköisten autojen myyntiin ja vuokraukseen keskittyvän liikkeen Helsingin keskustaan, Havis Amandan aukiolle osoitteeseen Etelä-Esplanadi 2. LänsiAuto Esplanadista uuden sähköauton saa vuokrattua, vaikka vain tunniksi – tai yhtä hyvin useammaksi kuukaudeksi. Uusi myymälä avataan kesäkuun aikana. Vuokrauspalvelut tuottaa maailman suurin autovuokraamo Enterprise.

 

Esplanadin myymälä on keskellä Etelä-Helsinkiä ja helposti saavutettavissa kävellen tai julkisen liikenteen avulla. Se tarjoaa uuden, sujuvan tavan yhdistää sähköauto osaksi arjen liikkumista juuri silloin kuin sille on tarve. Opelin kehittämä digitaalisuuteen perustuva myymäläkonsepti toimii erinomaisesti kompaktissa myymälätilassa, jossa asiakkaan on helppo asioida ja saada asiantuntijaneuvontaa sähköauton vuokraukseen tai hankintaan liittyen. LänsiAuto Esplanadi palvelee kantakaupungissa asuvia asukkaita sekä siellä työssä käyviä että matkailijoita. Lisäksi kävelyetäisyydellä on lukuisia hotelleja ja pääkonttoreita.

 

”Tavoitteemme on, että tämä ainutlaatuinen sijainti sekä uusi erityisesti vuokraukseen perustuva palvelukonsepti tuovat Opelille aivan uusia asiakasryhmiä. Haluamme olla osaltamme vahvasti viestimässä ympäristöystävällisemmän autoilun puolesta ja kehittämässä Suomen autoilun sähköistymistä. Sähköauto on oikea ratkaisu joustavaan omaehtoiseen liikkumiseen kantakaupungissakin”, linjaa Opel Suomen ja Baltian maajohtaja Tomi Mäkinen.

 

”Helsinki haluaa olla hiilineutraali vuonna 2035 ja se tarkoittaa kunnianhimoisia päästövähennyksiä, myös liikenteessä. Kaikki sähköautoilun kehittämistä tukevat toimenpiteet avustavat tätä tavoitetta. Helsingin päästöistä neljännes syntyy liikennesektorilta ja yksi erittäin keskeinen keino näiden päästöjen leikkaamiseen on autokannan sähköistäminen. Vuonna 2035 sähköllä automatkoista pitäisi ajaa noin kolmannes. Kaupungilla on keinoja oman kalustonsa sähköistämiseen, mutta liikenteen ilmastotalkoisiin tarvitaan mukaan myös yksityiset autoilijat” sanoo Helsingin päästövähennysohjelman projektijohtaja Kaisa-Reeta Koskinen.

 

Opelin sähköautomalliston kruununjalokivi on äitienpäiväviikonloppuna lanseerattu täysin uusi katumaasturi Mokka, joka on heti vuokrattavissa uudesta Esplanadin liikkeestä. Sähköisenä on saatavana myös Opel Corsa-e sekä jopa yhdeksän hengen seurueen kuljettamiseen soveltuva Opel Zafira-e Life. Myös pakettiautot ovat sähköistyneet: Opel Vivaro-e kuljettaa sähkön voimalla jopa tuhannen kilon kuorman vaikkapa kesäasunnolle. Talven ja kuluvan kevään aikana lanseerataan myös Opelin tavara-automalliston suurin malli Opel Movano sekä uudistunut Opel Grandland että varmasti markkinoiden yksi odotetuimmista uutuuksista Opel Astra. Molemmat viimeksi mainituista uutuuksista on saatavissa myös lataushybridinä.