Skip To Content
Astra on paras farmari

Kolme syytä, miksi Opel Astra on paras farmari juuri nyt

25.06.2024
 
 
 
1.     Ajajan perhefarkku
 
 

Opel Astra Sports Tourer yhdistää arkikäytännöllisyyden erinomaisiin ajo-ominaisuuksiin ja nykyaikaisiin voimalinjoihin. Etenkin paljon ajaville ja erinomaisesta ajoergonomiasta nauttiville Astra tarjoaa hintaluokassaan ominaisuuksia, joita on totuttu näkemään vain premium-segmentin autoissa. Astrassa aina vakiona tuleva kuljettajan AGR-istuin on saksalaisen selän ergonomiaan erikoistuneen AGR-järjestön hyväksymä. Se tarjoaa todella monipuoliset säätömahdollisuudet, ja etenkin pitkäjalkaisia kuljettajia miellyttävän reisituen pituussäädön. Ajoasennosta on myös mahdollisuus tehdä matalan urheilullinen niille, jotka sellaista arvostavat. Hallintalaitteet ovat kaikki kuljettajakeskeisiä, joten ajamiseen liittyvä on saatavilla ilman ylimääräistä kurottelua.

 

2.     Tilaa koko perheelle

 

Astra Sports Tourerissa kulkee tyytyväisen kuljettajan lisäksi myös koko muu perhe. Takaistuimille voidaan asentaa kätevästi isofix-kiinnitteiset turvakaukalot ja -istuimet. Isofix-kiinnikkeet ovat elegantisti piilossa helposti avattavan ja suljettavan vetoketjun takana. Koska kyseessä on aito farmari, mahtuvat nykyaikaiset lastenrattaat taitettuna tavaratilaan jopa pitkittäin ilman, että esimerkiksi istuinosaa tarvitsee irrottaa ajon ajaksi. Rattaiden viereen jää tilaa vielä muille mökki- tai lomamatkan tavaroille tai esimerkiksi keskikokoisen koiran matkakopalle.

 

 

3.     Mahdollisuus valita: bensiini, hybridi, lataushybridi tai sähkö

 

Opel Astra Sports Tourer on saatavilla peräti neljällä erilaisella voimalinjalla, joista löytyy jokaiselle varmasti sopivin vaihtoehto: bensiini, itselataava hybridi, lataushybridi ja täyssähkö. Bensiinimalli tarjoaa edullisimman pääsyn Astra ST:n mallistoon, mutta auto on jo tällöin erittäin kattavasti varusteltu. Täysin uusi Hybrid 136 Automaatti tarjoaa puolestaan tuntuvaa polttoaineensäästöä kaupunki- ja taajama-ajossa, jossa on mahdollista ajaa jopa puolet ajasta pelkällä sähköllä.

 

Lataushybridimallinen Astra Sports Tourer Plug-In Hybrid 180 Automaatti tarjoaa monipuolisen vaihtoehdon niille, jotka haluavat hyödyntää sähköajon etuja, mutta haluavat säilyttää bensiiniauton vaivattomuuden. Matala ja virtaviivainen Astra ST Plug-In Hybrid mahdollistaa erittäin edulliset arkiajot, kun sitä lataa ahkerasti. Kesäisissä olosuhteissa sähköinen toimintamatka on helposti yli 50 kilometriä, jonka myötä arkiset ajot ja työmatkat sujuvat lähipäästöttömästi. Yhdellä tankillisella on näin ollen mahdollisuus ajaa helpostikin yli 1 000 kilometriä. Lataushybridillä ajavat voivat myös hyödyntää MyOpel-sovelluksen avulla mm. sisätilojen esilämmitystä talvella ja viilennystä kesällä.

 

Opel Astra Sports Tourer Electric tarjoaa yhdistelmän, jollaisesta moni suomalainen autonostaja on haaveillut - kyseessä on rehti täyssähköfarmari arkeen. Matala ja virtaviivainen sähköinen Astra on yksi markkinoiden energiatehokkaimmista sähköautoista. Sen WLTP-kulutus on vain 15 kWh/100 km: alhaisesta kulutuksesta on iloa auton koko eliniän ajan. Alhainen kulutus mahdollistaa myös kilpailukykyisen yli 410 km WLTP-toimintamatkan vain 54 kWh -kokoisesta akustosta. Pienikokoinen akku pitää auton painon selkeästi kilpailijoita alhaisemmalla tasolla, sen valmistukseen käytetään näin ollen myös vähemmän raaka-aineita. Sähköisen Astran etuna on myös sen tavanomaisuus. Hallintalaitteet ja tilankäyttö vastaavat polttomoottorimalleja, jolloin uuden sähköautokuskin ei tarvitse opetella myös täysin uudenlaisia hallintalaitteiden käyttötapoja.