SKIP TO CONTENT
Moottoriöljy

Alkuperäinen Dexos2™-moottoriöljy

Opelin kehittämä uusi moottoriöljy dexos2™ takaa korkean suorituskyvyn ympäristöystävällisesti ja alhaisen polttoaineen kulutuksen kaikissa Opelin malleissa. Tämä innovatiivinen moottoriöljy on saatavana paikalliselta valtuutetulta Opel-huoltokorjaamolta.

Tekniset tiedot: erinomainen suorituskyky ja pieni polttoaineen kulutus

5W-30 dexos2™ -moottoriöljy on täysin yhteensopiva uusimpien dieselhiukkassuodatinten (DPF) ja bensiinimoottorien katalysaattoreiden (CAT) kanssa. 5W-30 dexos2™ -öljyn puhdistusteho on poikkeuksellinen, mutta se takaa silti moottorin ja kulumisen suojauksen. Se on SAP (sulfaattituhka-, fosfori- ja rikki-) pitoisuudeltaan keskitason voiteluaine, joten se auttaa osaltaan parantamaan polttoainetaloudellisuutta ja vähentämään CO2-päästöjä.
Erinomainen kulumissuojaus koko pitkän vaihtovälin ajan
Parantaa moottorin puhtautta ja suojaa karstalta ja haitalliselta sakalta
Vähentää polttoaineenkulutusta
Pidentää käyttöikää ja ylläpitää sekä diesel- että bensiiniautojen päästöjen vähennysjärjestelmien tehokkuutta

Takuu

Täytä moottoriin hyväksyttyä dexos2TM-öljyä, jota on saatavana paikalliselta valtuutetulta Opel-huoltokorjaamolta. Moottoriöljyn, joka ei täytä dexos2-vaatimusta, käytöstä voi aiheutua moottorin suorituskyvyn laskua tai moottorivaurio.

Dexos2™ täyttöpullo hätätilanteita varten

Mukana kannattaa aina pitää varaöljyä, etenkin pitemmillä matkoilla ja lomilla. Silloin voit käyttää samaa öljyä, jos öljyä täytyy täyttää huoltojen välillä. Suosittelemme 1 litran Dexos 2 –täyttöpulloa, jonka voit hankkia lähimmästä Opel-liikkeestä. 

Tarkista öljyn määrä säännöllisesti

Nykyaikainen tekninen suunnittelu on vähentänyt öljyn kulutuksen erittäin vähäiseksi, mutta öljyn määrä on suositeltavaa tarkistaa säännöllisesti öljynvaihtojen välillä. Toimi seuraavasti:

 

  1. Varmista, että auto on tasaisella alustalla.
  2. Moottorin tulee olla lämmin, mutta sen tulee olla sammutettuna noin viiden minuutin ajan ennen tarkistusta.
  3. Avaa auton konepelti, jotta voit tarkistaa öljyn mittatikulla (tikun pää on yleensä kirkkaan värinen).
  4. Poista mittatikku, pyyhi se puhtaaksi ja laita se takaisin kädensijan stoppariin asti ja kierrä se löyhästi kiinni.
  5. Poista mittatikku uudelleen ja tarkista moottoriöljyn määrä.
  6. Moottoriöljyä täytyy lisätä, jos öljyn määrä on MIN-kohdassa tai sen lähellä. MIN- ja MAX-merkkien välillä on tilaa yhdelle litralle moottoriöljyä.
  7. On suositeltavaa käyttää samaa öljytyyppiä ja -laatua.
  8. Muista panna mittatikku takaisin paikalleen.
  9. Aseta korkki täyttämisen jälkeen suoraan paikalleen ja kiristä se.

 

Huomaa: Moottoriöljyä ei saa täyttää niin paljon, että mittatikun MAX-merkki ylittyy. Liian suuri öljymäärä moottorissa on yhtä haitallista kuin liian pieni öljymäärä. Liikatäyttö voi jopa vahingoittaa katalysaattoria. Öljyn määrä on paras tarkistaa säännöllisesti joka toisella tankkauskerralla.