Skip To Content
Edut ja faktat

Sähköauto merkitsee selvää etua

Sähköautot ovat tehokkaita, hiljaisia ja päästöttömiä. Ne vaativat vähemmän huoltoa kuin polttomoottorit, ja suuri osa niiden tarvitsemasta sähköstä tulee uusiutuvista lähteistä. Tämä on ratkaiseva etu ympäristön kannalta. Ja meille kaikille

Hei hei co2

Sähköautoilla on lukuisia etuja ympäristön kannalta.

Parempi hiilijalanjälki
Sähköautojen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin polttomoottoreiden - koko käyttöiän ajan. Tämä on osoitettu lukuisissa tutkimuksissa*. Tärkein syy on se, että sähkömoottorit ovat energiatehokkaampia, eivätkä ne päästä ajon aikana grammaakaan C02-päästöjä. 
Ympäristön kannalta parempi
On tietenkin totta, että akkujen valmistukseen tarvitaan energiaa, ja se vapauttaa hiilidioksidia. Sähköautot kuitenkin ottavat tämän energian takaisin käytön aikana. Tuore tutkimus osoittaa, että hiilidioksiditase on tasoittunut jo noin 30 000 kilometrin ajomatkan jälkeen, mikä on erittäin hyvä arvo, kun oletetaan, että akun käyttöikä on 250 000 kilometriä!  
Ei saastetta? fantastista!
Sähköautot eivät kuulu mihinkään ilmansaasteiden aiheuttaja luokkaan. Se on täysin luonnollista, koska ne eivät aiheuta saastepäästöjä. Se tarkoittaa, että niillä voi ajaa kaikkialla ilman epäröintiä - jopa, kaupunkien keskustojen ympäristövyöhykkeillä. Tämä on selkeä etu kaikkiin polttomoottoreihin verrattuna. 

Tämä puhuu myös sähköautojen puolesta

Taloudelliset edut

Sähköautot kannattavat. Voit tällä hetkellä hyötyä useista houkuttelevista tuista ja kannustimista. Ota selvää, miten sähköauton osto tai leasing voi hyödyttää sinua tai yritystäsi.

Valtion tuet

Tällä hetkellä ostaessasi sähköauton et makssa ollenkaan autoveroa ja ostaessasi pistokehybridin maksat huomattavasti vähemmän veroa kuin perinteisestä polttomoottoriautosta.

Kustannusetuja bensiini-/dieselajoneuvoihin verrattuna

Haluatko laskea taloudellisen etusi sähköautosta tai pistokehybridistä? Kaikki tekijät, kuten ympäristöbonukset, vero- tai käyttöedut, löytyvät täältä.
Kätevä kaupungissa

Nauti sähköautojen monista eduista.

 

Sähköautot sopivat täydellisesti kaupunkiin. Edut ovat ilmeiset: olet tehokas mutta hiljainen tiellä. Sähköauton hankkimisen lukuisten etujen lisäksi ajat aina ympäristöystävällisesti. Joka kaupungissa - ja tiellä kohti tulevaisuutta.

 
Taloudellisia etuja yrityksellesi

Sähköautot maksavat itsensä takaisin.

 

Olipa kyseessä sitten työsuhdeauto tai hyötyajoneuvo - sähköautot ovat luotettavia kumppaneita jokapäiväisessä elämässä: ne ovat päästöttömiä, stressittömiä ja erittäin tehokkaita. Kun on kyse työsuhdeautoista, on olemassa vakavia verotuksellisia ja taloudellisia etuja, joita kannattaa hyödyntää. Monissa maissa hallitukset ovat alentaneet sähkökäyttöisten työsuhdeautojen yksityiskäytön veroastetta 0,25 prosenttiin (BEV) ja 0,5 prosenttiin (PHEV) bruttolistahinnasta - todennäköisesti vuoteen 2030 asti. Yritykset hyötyvät näin ollen alhaisista veroista - ja alhaisista vakuutusmaksuista - ja myös työntekijät maksavat vähemmän henkilökohtaista veroa. Lyhyesti sanottuna: sähköautot maksavat yritykselle takaisin nopeasti!

Lisäksi sähköautot ovat erityisen huoltovapaita, koska niissä on vähemmän kuluvia osia. Tämä tarkoittaa vähemmän seisokkiaikoja - mikä on hyvä asia autokannan ylläpitäjille. Nämä ovat kaikki hyviä syitä siihen, miksi yritykset ja ajoneuvokannat ottavat yhä useammin käyttöön sähköautoja.

 

Lataaminen ja toimintasäde

Maksimaalinen ajamisen ilo. Yhä suurempi toimintasäde. Ja yhä lyhyemmät latausajat.

Selvitä, miten sähköauto voi helpottaa jokapäiväistä elämääsi.
Lataaminen kodin ulkopuolella
Kaikki latausasemat
Toimintasäde
Jatka eteenpäin

Sähköinen voimansiirto yksinkertaistettuna

Kaikki mitä sinun on tiedettävä ennen kuin ryhdyt tuumasta toimeen.

Oikean sähköisen voimansiirron löytäminen
Täyssähköinen (LEV) vai pistokehybridi (PHEV)? Opelilla on kokonainen sähköautoperhe, ja haluamme, että olet hyvin perillä asioista ja tunnet erot. Kun tiedät, voit sitten punnita tarkkaan, mikä voimansiirto on todella paras sinulle. Täältä löydät kaiken tarvittavan tiedon. 
Lue lisää
Miten akku toimii?
Aivan kuten älypuhelin? Ei aivan. Mutta ei myöskään kovin paljon erilainen. Sähköauton akkujen osalta on hyvä pitää akun varaustaso 20-80 prosentin välillä. Miksi näin on, ja monia muita mielenkiintoisia tietoja akuista löydät täältä. 
Lue lisää
Enemmän teknisiä perusasioita
Sähköinen liikkuvuus voi aluksi vaikuttaa monimutkaiselta, mutta se ei ole lainkaan monimutkaista. Haluaisitko syventyä aiheeseen ennen kuin siirryt siihen? Vai haluaisitko laajentaa teknisiä perustietojasi? Silloin tämä osio on sinua varten. 
Lue lisää

Etkö ole vielä löytänyt oikeaa tietoa?

E- ja hybridimallit
Lue lisää
Lataaminen & toimintasäde
Lue lisää
Rahoitus & tuet
Tutustu niihin nyt