Skip To Content
Latauskaapelit

Oikea kaapeli sähköautoosi

Sähköauton lataamiseen on lukuisia vaihtoehtoja - kodin latauspisteistä DC-pikalatausasemiin, joita on nyt kaikkialla Suomessa.

Spontaani ratkaisu: verkkopistoke

1,8 kW


Lataaminen tavallisesta kotitalouspistorasiasta on yksinkertaisin latausratkaisu: asennusta ei tarvita, ja sopiva Mode 2 -latauskaapeli (tyyppi 2, 1,8 kW:iin asti) . Etu: joustavuus ja lataussähkön saatavuus. Haitta: Pistorasioita ja kaapeleita ei ole suunniteltu sähköauton jatkuvaan lataamiseen.

 

Ajoneuvon ja latausportin välinen viestintä on mahdollista niin sanotun In-Cable Control Boxin (ICCB) avulla. Se takaa turvallisuuden koko latausprosessin ajan.


Tämä latausratkaisu on oikea sinulle, jos...

... et löydä julkista latausasemaa ja joudut lataamaan esimerkiksi ystäväsi luona.
... omistat pistokehybridin (PHEV), joka voidaan ladata yön yli2.

Sähköauton säännölliseen lataamiseen suosittelemme kuitenkin kotilatausasemaa.

Virtaoptimoitu lataus: Legrandin Green'up-järjestelmä.

3,7 kW


Legrandin Green'up-pistorasia on teho-optimoitu pistorasia, joka tarjoaa maksimaalisen suorituskyvyn lyhennetyillä latausajoilla, enintään 16 A:n latausvirralla ja vaihtoehdosta riippuen 3,7-22 KW:n lataustehoilla. Latausasemia voidaan käyttää sovelluksen ja Bluetoothin kautta.

 
Jotta voit hyödyntää tämän pistorasian täyden tehon, tarvitset myös teho-optimoidun latauskaapelin. Vain näin voidaan varmistaa maksimaalinen latausteho ja taata nopea ja turvallinen lataus ilman ylikuumenemista.

Tämä latausratkaisu on oikea sinulle, jos...

...ajat yleensä selvästi alle 200 km päivässä.
...lataat autosi harvemmin kotona kuin esimerkiksi töissä.
...omistat pistokehybridin (PHEV), joka voidaan ladata 4 tunnissa2.
Nopeutettu lataus: kotona tai liikkeellä.

7,4 kW / 11 kW


Haluatko ladata sähköautosi nopeammin kotona? Silloin kotilatausasema on juuri sinulle sopiva. Se voidaan asentaa seinälle tai jalustalle.

 
Opel tarjoaa valikoiman kotilatausasemia ja Smart kotilatausasemia, jotka sopivat sähköautosi latausyksikköön (On-Board Charger, OBC) - ne ovat yksi- tai kolmivaiheisia.

Vinkki: kotilatausasemien mukana toimitetaan yleensä kiinteästi asennettu Mode 3 -latauskaapeli. Jotta voit ladata sähköautosi tarvittaessa myös julkisella vaihtovirtalatausasemalla, tämä kaapeli kannattaa pitää aina mukana.

Tämä latausratkaisu on oikea sinulle, jos...

 ... lataat sähköautoa säännöllisesti kotona tai tien päällä.
... haluat ladata päivän aikana käytetyn energian yön yli.
Julkinen pikalataus
DC-pikalatausasemia on usein moottoriteiden huoltoasemilla ja suurten kaupunkien keskustoissa. Kuvittele, että voit pitää 30 minuutin kahvitauon, ja Corsa-e:n akku latautuu siinä ajassa 80 %:iin1
Mode 4 -latauskaapeli on pysyvästi asennettu DC-pikalatausasemaan.

Huomaa: vain täyssähköautoillamme (BEV) on latausmahdollisuus DC-pikalatausasemille (Combined Charging System, CCS4). Akkukapasiteetin alhaisuuden vuoksi et voi ladata siellä pistokehybridejämme (PHEV).

Tämä latausratkaisu on oikea sinulle, jos...

 ...ajat pidempiä matkoja ja haluat ladata matkalla.
Yleislaturi on monitoimilaite.
1,8 kW - 11 kW

Universal Chargerin avulla kaikki on mahdollista: voit ladata kotitalouspistorasioissa, teollisuuspistorasioissa (asennus vaaditaan) ja julkisilla vaihtovirtalatausasemilla. 
Universal Charger tarjoaa jopa 22 kW:n tehon - edellyttäen, että käytössäsi on kolmivaiheinen teollisuuspistorasia (CEE16, kolmivaihevirta). Jos kytket sen tavalliseen kotitalouspistorasiaan, se tarjoaa Mode 2 -latauskaapelin tehon.

Vinkki: Universal Charger sopii erinomaisesti lataamiseen ulkomailla! Adapterit eri pistorasiatyyppeihin löydät Opel+-tarvikeluettelostamme.

Tämä latausratkaisu on oikea sinulle, jos...
 ...voit ladata mukavasti yön yli kotona.
...hyödynnät sähköautosi toimintasäteen kokonaan ja lataat sen sitten kotona.
... käytät yleislatauskaapelia kotona kuin seinälaatikkoa.
... matkustat joskus pidempiä matkoja ja haluat ottaa yleislatauskaapelin mukaasi ladataksesi aina, kun löydät sopivan pistorasian.

Vinkki: Jos lataat säännöllisesti tien päällä, suosittelemme wallboxia kotiin ja Mode 3 -latauskaapelia tien päälle.

Opel sähköautojen lataustarvikkeet

On tärkeää, että voit ladata sähköautosi missä tahansa. Vaihtoehdot vaihtelevat perinteisistä pistorasioista kiinteästi asennettuihin latausasemiin, kuten kotilatausasemiin, ja pikalatausasemiin. Kerromme, mitä erilaisia latauskaapeleita on saatavilla ja mistä niitä voi ostaa.

Kaikki latauskaapeleista ja -pistokkeista

Ajantasaista tietoa latauskaapeleista ja -pistokkeista.

Kaikissa Opel-sähköautoissa on vakiona Type 2 -latauskaapeli, joka takaa helpon latauksen heti alusta alkaen. Koska erilaiset latausratkaisut sopivat erilaisiin liikkuvuusprofiileihin, löydät valikoiman erilaisia latauskaapelityyppejä Opel-tarvikeluettelostamme. Kerromme tarkalleen, mitä kaapeleita todella tarvitset.

Mikä latauskaapeli sopii parhaiten mihin?

Kotitalouksien peruskaapeli (tyyppi 2) soveltuu erinomaisesti yksinkertaiseen lataukseen kotitalouspistorasiaa käyttäen. Siellä kannattaa kuitenkin ladata vain, jos muuta vaihtoehtoa ei ole.


Laajennettu kotitalouskaapeli (3,7 kW) on hyvä vaihtoehto kotona tapahtuvaan lataukseen - etenkin jos ajat alle 200 km päivässä ja lataat autosi yleensä tien päällä.


Nämä kaksi peruskaapelia sopivat hyvin myös pistokehybrideille, sillä niiden pienemmät akut voidaan ladata täyteen vain 4 tunnissa.


Yksivaiheiset tai kolmivaiheiset tyypin 3 kaapelit ovat ihanteellisia, jos olet riippuvainen julkisista latausasemista esimerkiksi siksi, ettet voi asentaa laturia kotiin. Kolmivaiheinen kaapeli mahdollistaa muuten nopeamman latauksen.


Sopivilla sovittimilla varustettuja yleislatauskaapeleita voi käyttää kaikkialla - tien päällä, kotitalouksien tai teollisuuden pistorasioissa.

Mikä on tyypin 2 latauskaapeli?

Se voidaan kytkeä mihin tahansa pistorasiaan, joten se on ihanteellinen, jos sinulla ei ole muuta keinoa päästä latausasemalle. Tyypin 2 latauskaapeli ei voi muuntaa vaihtovirtaa tasavirraksi kuten seinärasia. Tämä tapahtuu siis itse sähköautossa ja vie siksi enemmän aikaa. Tyypin 2 latauskaapelit sopivat myös pistokehybrideihin, koska akku on pienempi ja sitä voidaan ladata yön yli. Ne voidaan myös liittää wallboxiin.

Miten lataan sähköautoni?

 

Riippumatta siitä, lataatko sähköautosi kotona seinälaatikossa vai tien päällä sijaitsevalla pikalatausasemalla, seuraavia seikkoja on noudatettava jokaisen latauksen aikana.

 

 1. Sammuta moottori.
 2. Jos lataat julkisella latausasemalla, sinun on nyt rekisteröidyttävä tai valtuutettava itsesi (sovelluksen kautta, latauskortilla tai latausaseman QR-koodilla).
 3. Avaa kansi, yhdistä auto ja latausasema (joko omalla tai aseman kaapelilla).
 4. Käynnistä latausprosessi verkossa, sovelluksessa tai seinälaatikossa.
 5. Kun haluttu lataustaso on saavutettu, voit lopettaa latauksen - jos akku on täynnä, lataus pysähtyy automaattisesti.
 6. Kirjaudu nyt ulos julkisella latausasemalla.
 7. Irrota latausasema ajoneuvosta. Irrota ensin pistoke ajoneuvosta!
 8. Käynnistä moottori - hyvää matkaa!

 

Vinkki: Pysäköi mahdollisimman lähelle asemaa, jotta kukaan ei voi kompastua latauskaapeliin.

 

Jos sinulla on autotalli ja haluat tehokkaan latauksen, koska teet säännöllisesti pidempiä matkoja ja haluat ladata joustavasti kaikkialla, suosittelemme yleislatauslaitetta, jossa on sovittimet seuraaviin tarkoituksiin:

 • Kotitalouspistorasia (1,8 kW).
 • Julkiset latausasemat (7,4 kW/11 kW).
 • Teollisuuspistorasia (CEE 16, 3-vaiheinen)

 

Tarvitsetko tiheää ja nopeaa latausta - sekä kotona että tien päällä? Silloin suosittelemme

 • Perus kotitalouskaapeli
 • Tyypin 3 latauskaapeli
 • Wallbox tai Smart Wallbox

Et löytänyt vielä oikeaa tieto?

Sähköautot ja lataaminen
Lue lisää
Sähköautot ja wallboxit
Lue lisää