Skip To Content
E- ja hybridimallit

Sähkökäyttöiset henkilö- ja pakettiautomme

Sähköinen liikkuvuus on helppoa

Olemme tehneet sähköajoneuvoistamme niin helppokäyttöisiä, että lataaminen tuntuu samalta kuin älypuhelimen lataaminen. Sähköautojen Opel-palvelut* auttavat sinua sekä siirtymisessä että saamaan kaiken irti sähköisestä ajamisesta.

Sähköautomme: yhtä monipuolisia kuin sinä olet

Jokaiselle jotakin

Suurille ja pienille perheille. Sähköisten maastureiden ystäville. Niille, jotka etsivät päästötöntä sähköautoilua. Niille, jotka haluavat päästä kestävän liikkumisen pariin jo 18-vuotiaana. Kaikille, jotka etsivät edullista sähköautoa. Ja niille, jotka haaveilevat sähkökäyttöisestä pakettiautosta tai minibussista yritystoimintaansa varten. Meiltä löydät varmasti juuri etsimäsi sähköauton.

Älykäs sähköauto kaupunkiin

Edullinen reitti sähköiseen liikkuvuuteen.

Tämä fiksu pikku sähköauto on paitsi kaunis myös edullinen valtion tukien ansiosta: hyppää upean uuden Corsa-e:n1 kyytiin ja ajele kaupunkiin päästöttömästi. Ja kun olet siellä tekemässä ostoksia, Corsa-e ei ole vain pysäköitynä jonnekin. Olet pysäköinyt sen julkiselle latauspisteelle, joten se latautuu - lähes täyteen vain puolessa tunnissa2.

 

1 Energiankulutus (yhdistetty) 16,5 - 17,0 kWh/100 km; CO2-päästöt 0 g/km; toimintasäde (yhdistetty) 328-337 km (varustevaihtoehdoista riippuen).

2 Todellinen toimintasäde voi vaihdella arkiolosuhteissa ja riippuu useista eri tekijöistä, erityisesti henkilökohtaisesta ajotyylistä, reittiolosuhteista, ulkolämpötilasta, lämmityksen ja ilmastoinnin käytöstä sekä lämpöesikunnostuksesta, Latausaika n. 5 h 5 min 3-vaihe 11kW.

Erilainen sähköauto

Perheille, jotka haluavat ottaa kantaa

Normaali ei ole ollenkaan sinun juttusi? Tervetuloa Mokka-e:n1 maailmaan - sillä sen avulla jokainen voi olla juuri niin yksilöllinen kuin haluaa. Iltavirkku? Odota innolla monia yöllisiä matkoja - älykkään LED® Matrix -valon ansiosta olet aina turvassa. Rakastatko spontaaneja retkiä perheen kanssa? 300 km:n sähköisen toimintasäteen2 ansiosta kaikki vaihtoehdot ovat avoinna. Pidätkö hemmottelusta? Sitten sinun ei tarvitse kuin istua ratin taakse - Mokka-e tarjoaa sinulle lämmitetyn istuimen ja rentouttavan hieronnan.

 

1 Energiankulutus (yhdistetty) 17,4 - 17,8 kWh/100 km; CO2-päästöt 0 g/km; toimintasäde (yhdistetty) 318 km - 324 km (riippuen lisävarusteista).

2 Todellinen toimintasäde voi vaihdella arkiolosuhteissa ja riippuu useista eri tekijöistä, erityisesti henkilökohtaisesta ajotyylistä, reittiolosuhteista, ulkolämpötilasta, lämmityksen ja ilmastoinnin käytöstä sekä lämpö- ja esilämmityksestä, Latausaika n. 5 h 5 min 3-vaihe 11kW.

Sähköauto, joka ei jätä kiveäkään kääntämättä

Mukavuutta ja tilaa isoille perheille

Helpota suurperheesi elämää: Combo-e Life:ssä1 on enemmän kuin tarpeeksi tilaa jopa 7 hengelle, mutta siinä on myös monia fiksuja ratkaisuja, jotka ilahduttavat niin nuoria kuin vanhojakin. Tämä alkaa korotetuista etuistuimista - eikä lopu siihen. Jopa 28 säilytyslokeroa vesipulloille, kirjoille ja peleille sekä runsas 280 kilometrin toimintasäde2 takaavat, että suurimmallekin seikkailunhalulle ei ole rajoja.

 

1 Energiankulutus (yhdistetty) 19,3 - 20,3 kWh/100 km; CO2-päästöt 0 g/km; toimintasäde (yhdistetty) jopa 280 km (riippuen lisävarusteista).

2 Todellinen toimintasäde voi vaihdella arkiolosuhteissa ja riippuu useista eri tekijöistä, erityisesti henkilökohtaisesta ajotyylistä, reittiolosuhteista, ulkolämpötilasta, lämmityksen ja ilmastoinnin käytöstä sekä lämpö- ja esilämmityksestä, Latausaika n. 5 h 5 min 11 kW, 3-vaihe).

Sähköauto, jossa tunnet olosi kotoisaksi

Koko perheen oleskelutila

Koko perhe ja koira hyppäävät autoon1 ja viettävät hauskan päivän. Kaiken tavaran sisään saaminen on helppoa, ja saranoitu takaikkuna tarkoittaa, ettei sinun tarvitse edes avata takaluukkua viime hetken tavaroita varten. Olet jo matkalla, ja nyt jokainen voi tehdä omia juttujaan - kun istuimen hierontatoiminto hoitaa sinua edessä, takana istuvat voivat aloittaa Ludo-pelin pöydän ääressä kasvotusten istumisen konseptin ansiosta. Tarvitseeko Tim-setä päiväunet? Ei hätää. Ajo on kuiskaavan hiljainen sähkökäytön2 ansiosta.

 

1 Energiankulutus (yhdistetty) 21,7 - 26,1 kWh/100 km; CO2-päästöt 0 g/km; toimintasäde (yhdistetty) 301-322 km (riippuen lisävarusteista).

2 Todellinen toimintasäde voi vaihdella arkiolosuhteissa ja riippuu useista eri tekijöistä, erityisesti henkilökohtaisesta ajotyylistä, reittiolosuhteista, ulkolämpötilasta, lämmityksen ja ilmastoinnin käytöstä sekä lämpö- ja esilämmityksestä, Latausaika n. 7 h (n. 11 kW, 3-vaihe).

 

Plug-in Hybridit: innovaatioiden edistäminen

Aina oikea ajo

Plug-in-hybriditeknologiamme on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat saada ajamisestaan kaiken irti - mutta jotka haluavat myös yksinkertaisesti lisää joustavuutta. Se on kehitetty kaikille niille, jotka etsivät parasta suorituskykyä ja tehokkuutta ja haluavat valita eri ajotilojen välillä: urheilullinen tai tehokas, etuvetoinen tai neliveto.

Kompakti, mutta kaikin puolin suuri menestys

Niille, jotka haluavat tehdä asiat toisin
Uusi Opel Astra lataushybridi ei seuraa laumaa. Sen sijaan se on auto, joka määrittelee vertailukohdan uudelleen. Katso vain sen ainutlaatuista muotoilua ja ikonista Opel Vizoria® - vain yksi sen monista erinomaisista ominaisuuksista. Se asettaa kompaktiluokan tehokkuudelle uuden standardin innovatiivisella plug-in-hybriditeknologiallaan. Nauti rajoittamattomasta liikkumisesta kantakaupungissa ja hyödy samalla huomattavasti alhaisemmasta tieliikenneverosta. Mitä sinä vielä odotat? Tule sisään nyt!

Sähköinen katumaasturi, jossa on molempien maailmojen parhaat puolet

Lataushybridimme fiksuille perheille

Grandland lataushybridillä1 ajat aina oikealla voimansiirrolla. Moottoritiellä tai kun tarvitset enemmän tehoa - esimerkiksi ohituksissa - sekä sähkömoottori että polttomoottori ovat käytettävissä. Lasten hakeminen koulusta tai kauppareissu ovat hetkiä, jolloin kyse on puhtaasta sähkövoimasta. Lataaminen? Helppo nakki: Grandland voidaan ladata täyteen yön yli2 - kätevämpää ei olekaan. Lisävarusteena saatavan nelivedon ansiosta Grandland tuntuu kotoisalta myös epätasaisemmilla pinnoilla.

 

1 Energiankulutus (yhdistetty) 15,3 - 16,1 kWh/100 km; CO2-päästöt 0 g/km; toimintasäde (yhdistetty) jopa 55-62 km (riippuen voimalinjasta ja lisävarusteista).

2 Todellinen toimintasäde voi vaihdella arkiolosuhteissa ja riippuu useista eri tekijöistä, erityisesti henkilökohtaisesta ajotyylistä, reittiolosuhteista, ulkolämpötilasta, lämmityksen ja ilmastoinnin käytöstä sekä lämpö- ja esilämmityksestä, Latausaika n. 8 h (n. 3,7 kW, 1-vaihe).

Meidän sähköiset tavara-automme

Liikekumppanisi

Olipa kyseessä sitten sähköinen kuljetusauto, sähköinen kaksoisohjaamo tai sähköinen tavara-auto: täyssähköisten hyötyajoneuvojemme avulla tarjoamme sinulle aina juuri oikean kuljetusratkaisun. Ja se kannattaa sinulle: maksimaalinen luotettavuus, alhaiset käyttökustannukset ja taloudellinen hyöty, sillä puhtaasti sähkökäyttöisen työsuhdeauton yksityiskäytön käyttöedun perusarvosta tehtävä vähennys on 170€/kk

Sähköinen tavara-auto, jossa on paljon tyyliä

Vakuuttava käyntikorttisi

Tämä kumppani vie yrityksesi seuraavalle tasolle. Se on huipputeknisten laitteidensa ansiosta paitsi liikkuva toimistosi, myös työjuhta, jonka kantavuus hämmästyttää sinua - paljon enemmän kuin mitä normaalisti odotat pieneltä pakettiautolta. Ja tietysti se on myös 100-prosenttisesti sähköinen1, 2. Asiakkaasi näkevät, että teet osasi kaupunkien saastumisen vähentämiseksi.


1 Energiankulutus (yhdistetty) 18 - 19,2 kWh/100 km; CO2-päästöt 0 g/km; toimintasäde (yhdistetty) 260 km - 275 km (riippuen lisävarusteista).

2 Todellinen toimintasäde voi vaihdella arkiolosuhteissa ja riippuu useista eri tekijöistä, erityisesti henkilökohtaisesta ajotyylistä, reittiolosuhteista, ulkolämpötilasta, lämmityksen ja ilmastoinnin käytöstä sekä lämpö- ja esilämmityksestä, Latausaika n. 5 h 5 min (n. 11 kW, 3-vaihe).

Sähköauto? Tavara-auto?

Edistä liiketoimintaasi sähköisellä voimalla

Paras on sinulle juuri ja juuri tarpeeksi hyvä, koska vaadit virheetöntä ammattitaitoa, parhaita materiaaleja ja oikea-aikaista toimitusta. Teet juuri sitä, että pääset kaikkialle asiakkaidesi luo - olivatpa he sitten kaupungissa tai sen ulkopuolella, joten muuntuva kuormatila on ehdoton edellytys. Mutta olet myös kustannustietoinen, joten alhaiset käyttökustannukset ovat tärkeitä - haluathan pysyä kilpailukykyisenä. Astu nyt sisään Vivaro-e-autoosi1, 2 ja tiedät varmasti: kaikki on mahdollista.

 

1 Energiankulutus (yhdistetty) 24,4 - 27,3 kWh/100 km; CO2-päästöt 0 g/km; toimintasäde (yhdistetty) 230-329 km (riippuen lisävarusteista).

2 Todellinen toimintasäde voi vaihdella arkiolosuhteissa ja riippuu useista eri tekijöistä, erityisesti henkilökohtaisesta ajotyylistä, reittiolosuhteista, ulkolämpötilasta, lämmityksen ja ilmastoinnin käytöstä sekä lämpö- ja esilämmityksestä, Latausaika n. 7 h (n. 11 kW, 3-vaihe).

Sähköautot ovat tulevaisuutta

Miksi sähköautoon siirtyminen kannattaa

Sähköinen liikkuvuus on monimutkainen aihe - mutta me teemme siitä sinulle helppoa antamalla sinulle yleiskatsauksen kaikista tärkeistä aiheista. Esittelemme kaikki edut ja faktat, jotka puhuvat sähköisen liikkuvuuden puolesta. Saat tietää kaiken sähköautojen latauksesta ja toimintasäteestä. Ja lopuksi annamme tärkeää tietoa taloudellisista ja verotuksellisista eduista, joita voit saada sähköauton hankkimisen yhteydessä.
Edut ja faktat
Sähköautot - olivatpa ne sitten yksityis- tai työsuhdeautoja - tarjoavat taloudellisia ja verotuksellisia etuja. Ne eivät vaikuta kielteisesti hiilidioksidipäästöihin tai ilmastoon, ne vaativat vähän huoltoa ja käyttävät resursseja tehokkaammin - niitä voidaan jopa käyttää uusiutuvalla energialla. Vain muutama niistä monista syistä, joiden vuoksi uskomme, että tulevaisuutemme on sähköinen. 
Lue lisää
Lataaminen ja toimintasäde
Voit tietenkin ladata sähköautosi missä tahansa kotitalouden pistorasiassa. On kuitenkin olemassa myös laaja valikoima latauskaapeleita ja wall box -laitteita, joita voit käyttää lataamiseen tien päällä tai kotona. Tietojemme avulla autosi lataaminen on yhtä helppoa kuin älypuhelimesi lataaminen.
 
Lue lisää
Rahoitus ja tuet
Jos ostat sähköauton, voit hyötyä taloudellisista eduista, kuten esimerkiksi matalemmasta autoverosta. 
Lue lisää
Sähköautot - toimintasäde
Lue lisää siitä, kuinka pitkälle sähköautot pääsevät yhdellä latauksella - niiden realistinen toimintasäde. Käytä erityisiä työkalujamme, joiden avulla voit laskea sen. 
Lue lisää
Sähköautot - latausajat
Haluatko tietää, kuinka kauan sähköauton lataaminen kestää? Käytä erikoistyökalujamme latausajan laskemiseen.
 
Lue lisää
Sähköautot - lataaminen
Löydät kaikki tarvitsemasi tiedot sähköautojen latausvaihtoehdoista sekä latausajasta ja virrankulutuksesta latauksen aikana. 
Lue lisää

Opelin sähköautot, -tavara-autot ja -hybridimallit

Valitse malli ja lähde päästöttömälle matkallesi


e-mallimme

Opel Corsa-e. Energiankulutus (yhdistetty) 16,5 - 17,0 kWh/100 km; CO2-päästöt 0 g/km; toimintasäde (yhdistetty) 328 km - 337 km (riippuen lisävarusteista)

Valmiina kaupunkiin. Valmiina tulevaisuuteen

100-prosenttisesti sähköisessä Corsa-e:ssä yhdistyvät jokapäiväinen ajamisen ilo ja kalliimpien ajoneuvojen tekniikat. Dynaaminen etuosa, viehättävä sivulinja ja näyttävä takaosa - jo sen ulkoinen muotoilu on todellinen katseenvangitsija. Sisätiloissa ensiluokkaiset materiaalit, tarkka työstö ja laadukas kojelauta ovat asioita, joita ei yleensä löydy pikkuautojen segmentistä. Corsa-e tarjoaa myös runsaat 267 litraa tavaratilaa, voit ottaa mukaan kaiken tarvitsemasi. Jopa 337 kilometrin (WLTP)1 vaikuttavan toimintasäteen ja erilaisten latausvaihtoehtojen ansiosta tämä on joustava sähköauto sekä lyhyille että pidemmille matkoille.  


1 Todellinen toimintasäde voi vaihdella arkiolosuhteissa ja riippuu useista tekijöistä, erityisesti henkilökohtaisesta ajotyylistä, reittiolosuhteista, ulkolämpötilasta, lämmityksen ja ilmastoinnin käytöstä sekä lämpöesikäsittelystä. Latausaika n. 5 h 15 min (n. 11 kW, 3-vaihe).

Opel Mokka-e. Energiankulutus (yhdistetty) 17,4 - 18,0 kWh/100 km; CO2-päästöt 0 g/km; toimintasäde (yhdistetty) 313 km - 324 km (riippuen lisävarusteista)

Lisää rohkeutta. Enemmän Mokkaa

Tämä uusi Opel-sähkökatumaasturi ylittää odotukset edistyksellisellä ulkomuodollaan ja virkistävän selkeällä sisätilallaan. Mihin tahansa katsotkin, muotoilua hallitsee muodon, värien ja materiaalien selkeä ja toimiva yhteispeli. Huomioi Alcantara-nahalla päällystetty hieno sisustus, täysin digitaalinen Opel Pure Panel -ohjaamo, jossa on kaksi suurta laajakuvanäyttöä, ja vaikuttavat 18" kevytmetallivanteet. Innovatiivisen sähkömoottorinsa ansiosta uusi Mokka-e tarjoaa sinulle paitsi seuraavan sukupolven akkuteknologiaa, joka mahdollistaa yli 300 km1 yhdellä latauksella, myös aivan uudenlaisen ajokokemuksen.


1 Todellinen toimintasäde voi vaihdella arkiolosuhteissa ja riippuu useista eri tekijöistä, erityisesti henkilökohtaisesta ajotyylistä, reittiolosuhteista, ulkolämpötilasta, lämmityksen ja ilmastoinnin käytöstä sekä lämpöennusteesta, Latausaika n. 5 h 5 min (n. 11 kW, 3-vaihe).

Opel Combo-e Life. Energiankulutus (yhdistetty) 19,3 - 20,0 kWh/100 km; CO2-päästöt 0 g/km; toimintasäde (yhdistetty) jopa 280 km (varustetasosta riippuen)

Parasta kaikesta

Uusi Combo-e Life tarjoaa sinulle vain parasta - joka suhteessa. Tilavuutta ja mukavuutta jopa seitsemälle henkilölle, ainutlaatuista joustavuutta 597 litrasta 2 126 litraan laajennettavan tavaratilan ansiosta sekä lukuisia innovatiivisia apujärjestelmiä, kuten automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijan tunnistuksella, kaistalla pysymisen avustin ja automaattinen nopeusavustin. Ja nyt myös huipputekninen, päästötön sähköinen voimansiirto, joka antaa sinulle ja koko perheellesi vapauden mennä sinne, minne haluatte, ja jonka toimintasäde on jopa 280 km1 yhdellä latauksella.


1 Todellinen toimintasäde voi vaihdella arkiolosuhteissa ja riippuu useista tekijöistä, erityisesti henkilökohtaisesta ajotyylistä, reittiolosuhteista, ulkolämpötilasta, lämmityksen ja ilmastoinnin käytöstä sekä lämpöesikäsittelystä. Latausaika n. 5 h 5 min (n. 11 kW, 3-vaihe).

 

Opel Zafira-e Life

100 % täyssähköinen huippuluokan matka

Zafira-e Life on "pyörillä liikkuvan oleskelutilan" sähköinen evoluutio: sen lisäksi, että koet poikkeuksellisen joustavuuden ja ensiluokkaisen mukavuuden, saat myös kaikki puhtaan sähköajon edut - vapaan pääsyn kaupungin keskustan saasteettomille alueille. Voit valita kahden akkukoon välillä, jolloin toimintasäde on jopa 329 km (WLTP)1. Opel Zafira on saatavana kahdessa pituudessa, ja sen enimmäiskorkeus on 1935 mm. Opel Zafira on sähköauto, joka tarjoaa täydellisen tasapainon kompaktien mittojen ja tilavan, ylellisen ja erittäin joustavan sisätilan välillä.


1 Virrankulutus kWh/100 km WLTP:n mukaan yhdistettynä: Opel Zafira-e Life 75 kWh:n akulla: 24,4 - 27,3 kWh/100 km, CO2-päästöt 0 g/km, toimintasäde jopa 329 km, 75 kWh:n akulla: 24,4 - 27,3 kWh/100 km, CO2-päästöt 0 g/km, toimintasäde 329 km, latausaika n. 7 h (n. 11 kW, 3-vaihe).

Hybridimallimme

Opel Astra Plug-in Hybrid

Oletko valmis murtamaan muotin?
Uusi Opel Astra Plug-in Hybrid ilmentää saksalaista insinööritaitoa ja on täynnä luokkansa johtavia innovaatioita. Opelin ensimmäisenä kompaktina plug-in-hybridinä se on suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Opelin pääpaikalla. Astu sisälle ja koe seuraavan sukupolven täysin digitaalinen Pure Panel®, jossa on laajakuvanäytöt ja intuitiiviset hallintalaitteet. Opel Astra Plug-in Hybrid näyttää tietä uudelle aikakaudelle - maksimaalinen tehokkuus napin painalluksella.

Opel Grandland Hybrid. Energiankulutus (yhdistetty) 15,3 - 16,1 kWh/100 km; CO2-päästöt 0 g/km; toimintasäde (yhdistetty) 55 km - 62 km (riippuen lisävarusteista)

Suunniteltu niin, että pääset perille tehokkaasti

Maasturin teho. Plug-in-hybridin älykkyys. Urheilullinen ulkomuotoilu ja sisätilat, joissa on hyvän olon tekijä. Tässä pistokehybridillä varustetussa Grandlandissa on 4 ajotilaa, ja se on saatavana joko etu- tai nelivedolla. Bensiinimoottorin ja sähkömoottorin tehokas yhdistelmä takaa paitsi runsaan tehon myös hyvän annoksen ajamisen iloa. Lataa Opel Grandland Hybrid kuten mikä tahansa sähköauto, ja olet valmis jopa 59 km:n täyssähköiseen ajoon1 ilman pakokaasupäästöjä.  


1 Toimintasäde 57-59 km (NEDC)* / 55-57 km (WLTP)*, latausaika n. 8 h (3,7 kW:n sisäisellä laturilla ja mode 2 -latauskaapelilla). Todellinen toimintasäde voi vaihdella arkiolosuhteissa ja riippuu useista tekijöistä, erityisesti henkilökohtaisesta ajotyylistä, reittiolosuhteista, ulkolämpötilasta, lämmityksen ja ilmastoinnin käytöstä sekä lämpöesikunnostuksesta.

Sähköiset pakettiautomme

Opel Combo-e Cargo. Energiankulutus (yhdistetty) 18,0 - 19,2 kWh/100 km; CO2-päästöt 0 g/km; toimintasäde (yhdistetty) 260 km - 278 km (riippuen lisävarusteista)

Kannattava kumppani

Uuden Combo-e Cargon myötä tarjoamme sinulle täyssähköisen hyötyajoneuvon, jossa on maksimaalinen hyötysuhde ja kaikki sähköisen liikkuvuuden tuomat vapaudet. Kompakteista mitoistaan huolimatta ominaisuudet, kuten runsas 4,4 m3:n kuormatilavuus ja FlexCargo®-jakoseinä, jossa on läpikulku erittäin pitkille esineille, ovat todella erottuvia. Combo-e Cargon sähköinen toimintasäde on 278 km1 ja seuraavan sukupolven tehokas akku, joka latautuu 80 %:iin vain 30 minuutissa, joten Combo-e Cargo vie yrityksesi pitkälle.


1 Virrankulutus kWh/100 km WLTP*-yhdistelmän mukaan: 18 - 19,2 kWh/100 km, CO2-päästöt 0 g/km, toimintasäde: 278 km, latausaika noin 5 h 5 min, 11-kW 3-vaihe.

Opel Vivaro-e

100 % sähköenergiaa yrityksellesi

Uusi Vivaro-e on ensiluokkainen valinta kaikille yrityksille, jotka asettavat korkeimmat vaatimukset sekä työlleen että ajoneuvoilleen. Samalla kun se takaa kaiken yrityksen tarvitseman joustavuuden, se on myös 100-prosenttisesti sähköinen. Se on saatavana eri ulkomitoilla ja kahdella akkukoolla, joiden toimintasäde on jopa 329 kilometriä (WLTP)1, ja siinä on tilavat ja joustavat sisätilat sekä runsas 1 000 kilon vakiokuorma. Opel Vivaro-e tarjoaa täyssähkötehon tinkimättä hyödyllisyydestä ja mukavuudesta, olipa kyse sitten "ylimääräisestä kilometristä" tai paljon pidemmästä matkasta.


1 Virrankulutus kWh/100 km WLTP*-yhdistelmän mukaan: Opel Vivaro-e 75 kWh:n akulla: 24,4 - 27,3 kWh/100 km, CO2-päästö 0 g/km, toimintasäde: 329 km*, latausaika n. 7 h (n. 11 kW, 3-vaihe).

Hyödyllistä tietoa e- ja hybridimalleistamme

Miten sähkömoottori toimii?

Sähkömoottori muuttaa sähkön mekaaniseksi energiaksi. Tämän aikaansaamikseksi, sähkömoottorin käämeihin syötetään virtaa, jolloin ne synnyttävät magneettikentän. Käämien napaisuuden toistuva kääntäminen tuottaa pyörimisliikkeen, joka välittyy ajoneuvon akseleille. Huipentuma: välitön vääntömomentti - ajamisen ilon täysin uusi ulottuvuus.

Miten hybridisähköauto toimii?

Hybriditekniikassa yhdistyvät kaksi käyttökonseptia: sähkömoottori ja polttomoottori. Optimaalista voimansiirtoa käytetään automaattisesti: sähkömoottoria 50 km/h nopeuteen asti ja molempia voimansiirtoja nopeammissa matkoissa. Hybridiauto ajaa siis pätkittäin puhtaasti sähköllä, mutta voi dynaamisesti käyttää lisätehoa - esimerkiksi ohituksissa.

Miksi sähköinen liikkuvuus kannattaa minulle?

Jos tarkastellaan sähköauton käyttökustannuksia, edut polttomoottoriautoihin verrattuna ovat selvät. Esimerkiksi huoltokustannukset ovat paljon alhaisemmat, koska sähkömoottoreissa on vähemmän liikkuvia osia eikä niissä tarvitse vaihtaa öljyä. Lisäksi vakuutuskustannukset ovat yleensä alhaisemmat, ja useit a verohelpotuksia sähköauton kuljettajille.

Milloin plug-in-hybridiauto kannattaa hankkia?

Plug-in-hybridit ovat erityisen kannattavia, jos käytät niiden sähkökäyttöä mahdollisimman usein - esimerkiksi päivittäisillä lyhyillä kauppamatkoilla. Yöllä akku voidaan ladata täyteen. Jos taas ajat usein pidempiä matkoja, käytät sähkömoottoria vain matkan alussa.

Miten sähköauton akkua huolletaan?

Akun rutiinihuollon yhteydessä tarkistamme latausliitännän, laturit ja kaikki kaapeliliitännät ja katsomme, kuinka paljon energiaa akku voi vielä varastoida. Sähköautoillamme on kahdeksan vuoden tai 160 000 km:n akkutakuu, jonka mukaan akun latauskapasiteetti on vähintään 70 % alkuperäisestä latauskapasiteetista tämän ajan tai matkan jälkeen.

Mistä sähköauton akku on tehty?

Akku sisältää grafiittia, nikkeliä, kobolttia, mangaania, litiumia ja nestemäistä elektrolyyttiä. Lisäksi kotelossa on muovia, alumiinia ja terästä sekä komponentteja, kuten kaapeleita, piirilevyjä ja elektrodikalvoja. Erityisen arvokkaat materiaalit, kuten koboltti, nikkeli ja litium, kierrätetään akun toisen elinkaaren jälkeen.