Skip To Content
Wallboxit

Löydä oikea wallbox-laite sähköautoosi

Kätevin tapa ladata sähköautoa kotona on kotikäyttöön tarkoitettu vaihtovirtalatausasema. Kotilatausasemat on sovitettu optimaalisesti ajoneuvoosi, ja ne lataavat akkua paljon nopeammin ja turvallisemmin kuin mikään perinteinen kotitalouspistorasia. 

Wallboxit (kotilatausasemat) ovat helppokäyttöisiä, ja niitä voi käyttää heti ammattimaisen asennuksen jälkeen automaattisen käynnistystilan ansiosta. Edistyneemmät älykkäät kotilatausasemat tarjoavat myös hyödyllisiä lisätoimintoja: voit esimerkiksi jakaa kotilatausaseman muiden käyttäjien kanssa sovelluksen kautta, hallita käyttöoikeuksia, suunnitella latausaikoja ja jopa luoda sovellusraportteja.


Kun ostat kotilatausaseman, kiinnitä huomiota sähköautosi integroidun latausyksikön (sisäinen ajoneuvolaturi, OBC), sähkövaiheiden ja latausnopeuden eroihin. Tai voit mennä suoraan myymäläämme - sieltä löydät varmasti Opeliinne parhaiten sopivan kotilatausaseman tai Smart kotilatausaseman.

Kotilatausasema tarjonta

Yksivaiheinen kaapelilla/ 3,7/ 4,6 kW
3-vaiheinen kaapelilla / 11 kW


Ihanteellinen ratkaisu Opel-sähköautoosi on saatavana yksi- tai kolmivaiheisena versiona.  Pikalataukseen 3-vaiheiset seinärasiat ovat ihanteellisia. Voit ladata 3-vaiheista autoasi myös 1-vaiheisella wallboxilla - mutta se kestää kauemmin.

 
Tämä latausratkaisu on oikea sinulle, jos...

    ...lataat sähköautosi säännöllisesti kotona.
    ...et tarvitse muita lisätoimintoja kuin latauksen.

Löydät seinäkotelomme ja muut lisävarusteet Opel+:sta:
Älykäs Wallbox-tarjonta

Kolmivaiheinen / 11 kW kaapelin kanssa tai 22 kW ilman kaapelia.


Optimaalinen latausratkaisu, jos haluat jakaa kotilatausaseman muiden käyttäjien kanssa, luoda sovellusraportteja ja suunnitella latausaikoja. Smart kotilatausasema -sovelluksen avulla sinulla on aina kaikki hallinnassa. Saatavana 3-vaiheisena versiona.

 

Tämä latausratkaisu on oikea sinulle, jos...

 ... haluat käyttää lisätoimintoja, kuten raportointia ja etähuoltoa.
... haluat jakaa seinälaatikon muiden käyttäjien kanssa, hallita käyttöoikeuksia tai luoda yksittäisiä sovellusraportteja.


Löydät oikean Smart kotilatausaseman Opel+:sta.

Kotilatausasema kulut

Kotilatausaseman hankkiminen kotiin kannattaa, koska se on turvallisin, kätevin ja nopein ratkaisu sähköauton lataamiseen. Kustannukset vaihtelevat 754,47 eurosta (1-vaihe, latausteho 3,7/4,6 kW, virta 16 A) 1 294,17 euroon (Smart Wallbox 3-vaihe, 16 A). Ostaessasi ota huomioon tarpeesi ja talosi tai asuntosi olosuhteet.


Asennuksesta ja mahdollisesti myös asianmukaisesta kytkennästä aiheutuu lisäkustannuksia.

 

Ammattimainen asennus

Kun olet päättänyt valita kotilatausaseman, keskustele asennuksesta kotilatausasemien asentamiseen erikoistuneen yrityksen kanssa.

Kaikki kotilatausasemista

Millaisen virtaliitännän kotilatausasema tarvitsee?

Kolmivaiheinen kotilatausasema vaatii korkeajänniteliitännän, koska sähköautosi voi latautua täyteen vain noin 5 tunnissa 11 kW:n teholla. 1-vaiheiset kotilatausasemat eivät vaadi suurjänniteliitäntää. Koska niiden latausteho on vain 4,6 kW, lataaminen kestää paljon kauemmin. Periaatteessa mitä enemmän tehoa, sitä nopeammin akku on taas täynnä.

Minkä kotilatausaseman tarvitsen kotiini?

Se riippuu siitä, millä sähköautolla ajat, millaiset olosuhteet sinulla on kotona - ja mitä tarvitset: haluatko vain ladata mahdollisimman nopeasti kotona - vai mieluummin yön yli? Tarvitsetko älykkään latausvaihtoehdon, jota voi seurata ja ohjata sovelluksen avulla? Tarjoamme sinulle ihanteelliset latausratkaisut sekä sopivat kaapelit kotitalous- ja teollisuuspistorasioihin. Jos haluat nopeamman latauksen, suosittelemme 11 kW:n kotilatausasemaa, jotka voivat ladata sähköautosi täyteen noin 5 tunnissa.

Kuka voi asentaa kotilatausaseman?

Kotilatausasema asentaminen edellyttää aina korkeajänniteliitäntää, joten se on annettava ammattilaisen tehtäväksi. Tämä voi olla luotettava sähköasentajasi, mutta on myös yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet latausasemiin.

Kuinka paljon kotilatausasema maksaa?

Se riippuu täysin tarpeistasi: Kuinka nopeasti haluat ladata sähköautosi? Asennetaanko kotilatausasema niin, että vain sinä voit käyttää sitä - vai haluatko hallita sitä sovelluksen avulla, jotta myös muut voivat käyttää sitä?

Voinko ladata sähköautoni kotona?

Totta kai voit! Paras tapa ladata sähköautosi kotona on AC-Wallbox. Jopa 11 kW:n energiansiirtonopeudella tämä on paljon nopeampaa kuin kotitalouspistorasian (1,8 kW) käyttö - koska jälkimmäinen ei varsinaisesti sovellu suuren sähkötehon toimittamiseen pidemmän ajan kuluessa. Se on kuin käyttäisi vedenkeitintä 10 tuntia - koskettimia, kaapeleita ja liitäntöjä ei yksinkertaisesti ole suunniteltu siihen.

Et löytänyt vielä oikeaa tieto?

Sähköautot: kotilataaminen
Lue lisää
Sähköautot: lataus tien päällä
Lue lisää