Skip To Content
Lataaminen

Kaikki mitä sinun tulee tietää sähköauton lataamisesta

Löydät kaiken tiedon sähköauton lataamisesta täältä!

Opel-sähköauton mukana tulee aina latauskaapeli.

 

Parantaaksesi päivittäistä käyttökokemusta, haluat ehkä lisätietoja siitä, kuinka voit ladata autosi nopeammin tai myös muualla kuin kotona. Siinä tapauksessa olet tullut juuri oikealle sivulle: tältä löydät tietoa ja vinkkejä sinulle sopivan latauskaapelin ja latausratkaisujen valintaan. Lisäksi saat tietoa älykkäistä seinälatausratkaisuista ja palveluista, kuten sähkönkulutuksen seurannasta. Luettuasi tämän osion huomaat, että sähköautolla ajaminen on hauskaa ja sen lataaminen on yhtä helppoa kuin puhelimen lataaminen. 

Sinulle oikea latauskaapeli

Voit valita useista eri latauskaapelivaihtoehdoista aina heti valmiista kotilatausratkaisuista nopeaan lataamisen julkisilla tasavirta latauspisteillä

Heti valmis: kotisi pistokkeet

1,8 kW
 

Lataaminen kotisi normaalista pistokkeesta on helppo ratkaisu: se ei vaadi erillistä asennusta ja siihen sopiva latauskaapeli Mode 2-kaapeli. Se on erittäin joustava ratkaisu, koska kotitalouspistokkeita löytyy mistä tahansa. 

 

Tiedonsiirto ajoneuvon ja latausaseman välillä tapahtuu kaapelissa olevasta ICCB:stä (In-Cable Control Box), joka varmistaa lataamisen turvallisuuden.

 

Mutta huomioithan, että tyypillinen latausnopeus on noin 10km tunnilta. Toisin sanoen, säännölliseen sähköautosi lataamiseen suosittelemme aina yhtä seinälatausratkaisuistamme.

 

Tämä latausratkaisu on oikea minulle jos...

 • Tarvitsen varavaihtoehdon, jos en löydä julkista latauspistettä tai haluan ladata vieraassa paikassa poissa kotoa.
 • Minulla on Plug-in Hybridi (PHEV), jota voin ladata yön yli. 
Keskinopea lataus: kotona tai matkan aikana

7,4 kW / 11 kW

 

Haluatko ladata autosi nopeasti ja mukavuutta kotiisi? Siinä tapauksessa seinä- tai tolppalatauspiste on oikea ratkaisu sinulle. 

 

Opel tarjoaa laajan valikoiman perinteisiä sekä älykkäitä seinälatauslaitteita jotka ovat yhteensopivia autosi OBC-laitteen kanssa: yksi- tai kolmivaiheisena.

 

Vinkki: Kumppanimme PLUGIT eivät tarjoa vain parasta asennuspalvelua mutta myös tarpeisiisi räätälöityä apua oikean latausratkaisun löytämiseksi.

 

Seinälatausratkaisu on varusteltu Mode 3 latauskaapelille. Sitä voidaan käyttää myös julkisissa vaihtovirta (AC)-latauspisteissä. Suosittelemme valitsemaan kaapelin, jonka voit ottaa mukaasi autoon!

 

Tämä latausratkaisu on oikea minulle jos...

 • Lataan autoani yleensä kotona tai ajomatkojen aikana.
 • Minun on ladattava autoni päivittäin yön yli. 

 

Julkinen pikalataus
Ajoreitti varrelta löytyy usein nopeita julkisia latauspisteitä. Samalla, kun pidät 30 minuutin kahvitauon, voit ladata Corsa-e autosi akun 80%¹ täyteen! 

Mode 4-latauskaapelit ovat kiinteinä tasavirta (DC)-latauspisteissä. Huomioithan, että ainoastaan täyssähköautoissamme on latausliitäntä tasavirtalatausta varten (Combines Charging System = CCS⁴). Plug-in Hybridiautoissa (PHEV) ei ole tätä alhaisen akkukapasiteetin vuoksi.

 

Tämä latausratkaisu on oikea minulle jos...

 • Minun tarvitsee ladata useamman kerran pidemmällä ajomatkalla. 
Kaikkeen yhteensopiva: Flex-latauskaapeli

1,8kW:sta aina 11kW:iin

 

Flex-latauskaapelilla voit ladata mistä vain: kotikäyttöön tai teollisuuteen tarkoitetuista pistorasioista sekä julkisista Vaihtovirta (AC) -latauspisteistä. 

 

Mahdollistaa jopa 11kW lataustehokkuuden (noin 60km toimintasäde tunnin latausajalla). Huomoithan, että kaapeli voi vaatia kolmivaiheisen pistorasian kotonasi (CEE16). Kytkettynä tavalliseen kotitalouden pistorasiaan, Flex-latauskaapeli on yhtä tehokas kuin Mode 2 kaapeli.

 

Vinkki: Flex-latauskaapelia voi käyttää myös ulkomailla!

 

Löydät adapterit erilaisille pistorasioille Opel+ lisävaruste-esitteestämme.

 

Tämä latausratkaisu on oikea minulle jos...

 • Lataan ajoneuvoani kotona öisin.
 • Ajan päivittäin vain autoni mahdollistavan toimintasäteen verran ja lataan yleensä vain kotona.
 • Jätän Flex-latauskaapelin kotiin ja käytän sitä kuin seinälatauslateitetta.
 • Kun haluan ajaa pidempiä ajomatkoja, otan Flex-latauskaapelin mukaani ja lataan autoni löytäessäni sopivan pistorasian. Jos haluat tai sinun on ladattava ajomatkasi aikana, suosittelemme asennuttamaan seinälatauslaitteen kotiisi sekä pitämään kevyempää Mode 3 -latauskaapelia mukanasi autossa. 

¹ Arvo viittaa Corsa-e:hen. Latausaika riippuu auton latausjärjestelmästä, latauskaapelista ja -tyypistä sekä käytetystä latauspisteestä. Ota yhteyttä jälleenmyyjääsi saadaksesi lisätietoja NEDC:stä ja WLTP-mittausmetodeista*.
 

² Arvo viittaa Grandland X PHEV. Latausaika riippuu auton latausjärjestelmästä, latauskaapelista ja -tyypistä sekä käytetystä latauspisteestä. Ota yhteyttä jälleenmyyjääsi saadaksesi lisätietoja NEDC:stä ja WLTP-mittausmetodeista*.
 

³ Yhdistettynä tavalliseen kotitalouspistokkeeseen, Parannetulla Kotitalouspistokkeella on yhtä hyvä latausteho kuin MODE 2-kaapelilla.
 

⁴ CCS-liitin (Combined Charging System) on parannettu versio Type 2-liittimestä, joka mahdollistaa nopeamman latauksen.

Seinälatauslaitteen asennus sähköautollesi

Jos sinulla on sähköauto, niin kaikista käytännöllisin latausratkaisu on joko seinä- tai tolppalatauspiste. Nämä niin sanotut seinälatauspisteet ovat täydellisesti yhteensopivia ja lataavat sähköautosi nopeammin kuin tavalliset kotitalouspistokkeet

Seinälatauslaitteet ovat helppokäyttöisiä ja saatavilla automaattisen lataamisen tunnistuksella. Kehittyneemmät älykkäät seinälatauslaitteet ovat myös helppokäyttöisiä, mutta niissä on latauksen lisäksi paljon muita ominaisuuksia. Kun käytät latauslaitteen sovellusta yhdessä älykkään seinälatauslaitteen kanssa, saat ammatimaisemman latauskokemuksen, koska sen avulla voit hyötyä palveluista, kuten raporteista, tasapainokuormituksen ajoittamisesta, eri käyttäjien hallinnasta sekä etähuollosta.

 

Me Opelilla tarjoamme laajan valikoiman tavallisia sekä älykkäitä seinälatauslaitteita. Tässä osiossa autamme sinua valitsemaan sopivimman ratkaisun ottaen huomioon tarpeesi, ajoneuvosi sisäänrakennetun laturin, sähkövirran ja latausnopeuden.

Älykkäät wall box -seinälatausratkaisut

1-vaiheinen / 3,7kW & 4,6kW tai 7,4kW
3-vaiheinen / 11kW

 

Täydellinen ratkaisu Opel-sähköautollesi, saatavilla 1- tai 3-vaiheisena versiona. Voit ladata kolmivaiheista autoasi 1-vaiheisella seinälatauslaitteella, mutta tällöin latausnopeus on hitaampi. Maksimoidaksesi latausnopeuden, voimme tarjota sinulle myös kolmivaiheisen Wall Box -seinälatauslaitteen. "

 

Tämä on minulle oikea…

 

 • Jos lataan autoani kotona.
 • Jos latauksen lisäominaisuudet eivät ole minulle tärkeitä.
Älykkäät wall box -seinälatausratkaisut

1-vaiheinen / 7,4kW

3-vaiheinen / 11kW tai 22kW

 

Täydellinen ratkaisu, jos seinälatauslaitetta käyttää useampi henkilö, ja haluat seurata sähkönkulutusta käyttäjittäin. Hallinnoi älykkäällä seinälataus-sovelluksessa. Saatavina molemmille 1- ja 3-vaiheisiin ratkaisuihin.

 

Tämä on minulle oikea…

 • Jos haluat lisää ominaisuuksia kuten raportointi ja etäohjaustoiminnot.
 • Jos seinälatauslaite on jaettu useamman käyttäjän kesken, ja haluat saada raportin käyttäjäkohtaisesta sähkönkulutuksesta.

 

Asennus

Valittuasi sinulle sopivat latausratkaisun, autamme sinua sen asennuksessa

Aloitetaan

Hanki Opel Wall Box -seinälatauslaite lähimmältä jälleenmyyjältäsi. Ammattimainen kumppanimme PLUGIT tarjoaa parasta asennuspalvelua sekä apua sinulle sopivan latausratkaisun löytämiseksi.