Opel palkintosateessa.

12.2.2015

Opel Award - Opel palkintosateessa

Vuoden alusta alkaen Opel on kerännyt jo 18 merkittävää palkintoa. Palkittujen joukossa ovat olleet niin Adam, Cascada, Vivaro ja Zafira kuin Opelin OnStar-tietoviihdejärjestelmä. Eniten palkintoja on kuitenkin saanut uusi viidennen sukupolven Corsa, joka on valittu Vuoden Autoksi 2015 useassa maassa.

 

Saksalaisen Auto Motor und Sport -lehden lukijat valitsivat parhaat autot eri luokissa jo 39. kerran. Opel Adam oli pienimmän autoluokan voittaja jo toisen kerran peräkkäin. Vuosi sitten 24,2 prosenttia äänestäjistä piti Adamia parhaana ja viimeisimmässä äänestyksessä Adamin osuus äänistä oli peräti 29,8 prosenttia.


Opel Corsa valittiin Vuoden Autoksi 2015 Kreikassa, Romaniassa ja Serbiassa. Tuomaristot vakuuttuivat varsinkin siitä, että Corsa tarjoaa hyvän vastineen rahoille, hienosti toimivat moottorit ja tyylikkään, nykyaikaisen muotoilun.


Opelin pääjohtaja, tohtori Karl-Thomas Neumann ottaa vastaan helmikuun 19. päivänä merkittävimmän Corsalle myönnetyn palkinnon Zagrebissa. Yli 300 miljoonaa ihmistä 15 Keski- ja Itä-Euroopan maassa edustava AUTOBEST-tuomaristo on nimennyt Corsan parhaaksi ostokseksi Euroopassa vuonna 2015 (Best Buy Car of Europe for 2015). Palkinto on erittäin arvostettu kyseisissä maissa, ja siitä pääsevät kilpailemaan vain autot, jotka tarjoavat rahalle hyvän vastineen. Voitto oli Corsalle jo toinen, sillä myös edellisen sukupolven malli voitti saman tittelin.


Saksalainen kuluttajalehti Guter Rat pyysi lukijoitaan valitsemaan järkevimmän auton 2015 (Most Sensible Car 2015). Äänestyksen voittajaksi nousi Opel Corsa.


Ympäristöinstituutti Ökotrend järjesti yhdessä Auto Test -lehden kanssa ympäristöarvoja painottavan autovertailun. Opel Zafira Tourer 1,6 CNG ecoFLEX voitti tila-autojen sarjan jo kolmannen kerran peräkkäin.


Tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä Opelin pääjohtaja Neumann otti vastaan Connected Car -palkinnon. Opel voitti sen käänteentekevistä innovaatioista, jotka tulevat Opel OnStarin mukana. Ajan mittaan eri malleissa käyttöön otettava järjestelmä tuo mukanaan huolettoman paketin turvallisuutta, korkealuokkaisia mobiilipalveluja ja tietotekniikkaa. Toistaiseksi internet-yhteydet ovat olleet tarjolla vain kalleimpiin autoihin, mutta Opel tuo kalliin järjestelmän kaikkien saataville.